World Servants Zeist

Homepage Bethel Zeist

 

 

 

 

 

 

 

 De "Afterparty"

Vrijdagavond 7 september was het zover. Het Lichtpunt zat vol. Overal zijn stoelen weggesleept om iedere gast een comfortabel plekje te kunnen geven. We hebben genoten van alle foto`s en verhalen. Het was een kleine selectie wat we gezien hebben. Van de 4000 foto`s zijn we meegenomen in de verschillende onderdelen, cultuur, geloof, omgeving, bouw en kinderwerk. Bijzonder mooi om dit allemaal in deze ongedwongen setting te kunnen delen. Gert Schipper en Naomi Ploeg hebben de leiding op eige wijze bedankt met mooie woorden en bloemen. We moeten toegeven......voorzichtig lijkt er een einde te komen aan dit fantastische project. Maar misschien ook niet. De indrukken, de bagage, de ontmoetingen in Afrika, de cultuurverschillen, de ontmoetingen in Zeist, het meeleven van sponsors, familie en gemeente, de verbinding in generaties, wie is God voor mij op deze plek en voor die ander op een andere plek...........Misschien een levenslang project. Een ieder die op welke wijze een bijdrage heeft geleverd BEDANKT, BEDANKT en nog eens BEDANKT!!!!!    

Bekijk de presentatie van 7 sept hier

 

 

sl218 | daar zijn we weer!

De groep uit Sierra Leone is na een nachtje vliegen weer veilig en wel in Nederland aangekomen.Tijd om bij te komen van een prachtig avontuur!...................

De jongeren wilden echt heel graag naar huis. Ze kwamen een half uur eerder dan gepland weer met de wieltjes op Nederlandse bodem. De thuisblijvers stonden al even te turen bij de bagageband. Blij verrast dat ook Jan Heitink de jongeren welkom kwam heten. Danielle en Petra hadden een groot spandoek gemaakt om een ieder van de groep te verwelkomen. Het was een heerlijk weerzien.Een aantal jongeren moeten nog wat bijkomen van de darmstoring, anderen waren er weer doorheen. Op naar Zeist. Een rode tas met bagage van max 20 kilo maar een lijf en geest van een niet te beschrijven bagage. Dankbaar, voor een behouden thuiskomst, de gezondheid van een ieder en deze
bijzondere reis.


   

  

  

 
  

  

 

 

 

 

 

 

SL218 | Op naar het vliegveld 🛫

Geplaatst op 24 aug 2018 - 16:56

Het ziet er bijna op voor de Zeistenaren in Sierra Leone. Na een laatste dag in hoofdstad Freetown reizen ze straks naar het vliegveld. 

Gisteren lekker zwemmen in de zee duiken in de golven. Eindelijk echt schoon. Gelukkig was het bewolkt en zo nu en dan regen. Anders zit het zo ongemakkelijk in het vliegtuig. Al die rode verbrande randjes en plekken. Na het strand naar de BAM een sponsor van 2000 stenen voor de school. We waren uitgenodigd voor het eten. Een koude Cola of Fanta uit de fles. Een enorm broodje hamburger  met friet. Bijna iedereen zat te smullen. Na een nachtje slapen bij een rooms-katholiek gaesthouse gingen we ontbijten bij CTF en de groetjes lezen 45 A4tjes vol. Hierna op audiëntie bij de minister van onderwijs. Gesprek over het bouwen van de school maar ook over de regeringsmaatregel om het onderwijs gratis te maken. Later op de souvenirs markt werden we herkend en sommigen kregen van de verkopers een gratis souveniertje. Dit omdat de opening van de school in Kambia op de nationale televisie was geweest. We zijn nu BSers. En deze BSers zitten nu te slapen in de bus, want sommigen moeten bijkomen van een darmstoring, die de afgelopen dagen door de groep ging (goed gepland, de bouw was klaar 😅). Gelukkig is iedereen daar weer (bijna) overheen. We zijn dus vol goede moed op weg maar het vliegveld.

Groeten uit Freetown

De groep wordt zaterdagochtend om 8:05 uur verwacht op Schiphol met vlucht KL511. Eventuele wijzigingen in aankomsttijd zijn te vinden op de website van Schiphol.

 

 

Gefeliciteerd 🎂

Kelly feliciteren? www.worldservants.nl/groeten

Cees
Wat een feest. We gaan richting strand en huis. Maar boven al een feest dat Kelly jarig is. Waarschijnlijk hebben wij al taart op als jullie dat lezen. Kelly weet het nog niet maar die krijgen we onderweg. Groeten uit het feestelijke Kambia.
10:39
 

 

SL218 | De laatste dag in Kambia

Verslag van Cees: Vanmorgen was het kinderfeest in volle gang met meer dan driehonderd kinderen toen ineens de directeur van CTF voor mijn neus stond met een televisieploeg en iemand van de radio. Ze kwamen kijken bij het kinderfeest en de bouwoverdracht. Exact om 1 uur begon de ceremonie. Er werd begonnen met een gebed door de pastor gevolgd door de imam. Diverse hoogwaardigheidsbekleders hielden korte toespraken. Ze vonden dat we ver gekomen waren met de bouw. Dat klopt. Voor mij was dit de eerste keer in twintig projecten dat alle binnenmuren gestukt waren, aan twee zijden de buitenwanden, twee trappen gemaakt zijn, een rolstoeloprit én alle deuren er in zaten. Dus ja, best snel gebouwd. Met voor ons gunstig weer, waardoor er weinig zieken waren. Een goede aannemer en bouwvakkers die keihard werkten. Ook het goede eten hielp mee. De belangrijkste factor is natuurlijk het feit dat we voordat het project begon een zegen hebben gevraagd over de bouw. Na de onthulling van onze plaquette werden de sleutels overgedragen aan de directeur. Hierna volgde het afscheid van bouwvakkers en keukenpersoneel. Nu inpakken en vanavond de mooie momenten-avond. De laatste groeten uit het mooie, drukke maar altijd gezellige Kambia.  

 

 

 

 

Ervaringen van Kelly: De laatste dag in Kambia! Kinderfeest, overdracht van de school en de tas inpakken. Maar ook van de laatste ontmoetingen met de lachende Sierra Leoonse kinderen, de hardwerkende bouwvakkers en de betrokken hoofdmeester van de school. Wat een mooie mensen hebben we hier leren kennen. In één van de goedemorgengesprekken praatten we over de overeenkomsten en verschillen tussen de mensen in Afrika. In een dagspreuk werd gezegd: 'Je bent zo mooi anders dan ik, natuurlijk niet minder of meer, maar zo mooi anders.' Dat heb ik hier gezien. Wat een voorrecht om deze reis te mogen leiden. Groeten, Kelly

Marianne blikt terug en vooruit

Na een mooi avontuur komt het einde haast in zicht! Vandaag hebben we het kinderwerk afgesloten met een feest en het schoolgebouw overgedragen. Wat voelt het apart om opeens zo'n avontuur langzaam tot z'n einde te brengen. Ondanks alle mooie dingen die ik hier heb mee gemaakt kan ik niet wachten om m'n familie, vrienden en Bram weer te zien! Nu nog even heerlijk genieten van Freetown om vervolgens jullie weer in de armen te kunnen sluiten. Ik hou van jullie! Tot snel! Liefs, Marianne

Elsemarije hier!

Hi allemaal, Elsemarije hier. Vandaag hebben we de laatste dag bouwen gehad. Het dak zit er op, veel van de muren zijn gestuct en de trappen zijn afgemaakt. Vandaag heeft de groep voor het kinderfeest ook de puntjes op de i gezet voor morgen. Het afscheidsfeest kan beginnen. Morgen hebben we onze laatste dag in kambia en donderdag vertrekken we naar freetown. Verder gaat alles goed met mij en heb tot nu toe een gave tijd achter de rug. Maar ik vind het ook wel lekker om deze week weer terug te gaan naar huis. We zien jullie zaterdag!

Justins dag

Hoi, ik ben Justin. Vandaag is het aan mij om te vertellen hoe mijn dag was. We begonnen vanmorgen voor de laatste keer op de bouw, de weken zijn voorbij gevlogen! Vandaag moesten we nog stucen, balustrades metselen en schoonmaken in en rond de klaslokalen, dit laatste heb ik gedaan. Ook zit er na vandaag bijna het hele dak erop, het ging nog even regenen en we werden voor het eerst is niet nat! Morgen hebben we weer een bijzondere dag. Morgen is het grote kinderfeest, en we hebben de opening van de school. De klaslokalen zijn nog niet af, maar dat maken de bouwvakkers af. Ik kijk er ook wel weer naar uit om weer lekker in mijn eigen bed te liggen, en de pizza, macroni en pannenkoeken mis ik ook toch wel. Ook wil ik m'n grote broer nog feliciteren! We hebben hier gisteren nog voor je gezongen. Nog een paar dagen vakantie en dan weer naar huis, tot zaterdag!!

Bouwleider Dirk blijft ons motiveren om door te gaan. Hij wil zover mogelijk komen met de bouw. Stucen, maar ook het dak en de muur met gaten moeten nog af. Dat gaat wel lukken. De sfeer en gezondheid zijn prima. Men praat over naar huis gaan en dan hebben ze het over onze slaapzalen. Het douchen, toiletten  en het slapen in een zaal is al gewoon. Of ze dit al jaren doen. Maar niemand hoef zich ongerust te maken er wordt genoeg gepraat over "als ik straks thuis ben" Dus ik denk dat er niemand hier blijft. Groeten uit het warme, drukke, maar ozo gezellige Kambia.

Cees

 

 

 


Hallo allemaal, eindelijk na een paar weken laat ik weer eens wat van mij horen. Ik heb het super leuk hierzo! Soms heb ik zelfs niet eens door dat ik in Sierra Leone ben. We hebben het zo goed hier. Ook is de sfeer in de groep erg goed. Iedereen kan met elkaar omgaan en luisteren naar elkaar. Denk maar niet dat ik in Nederland nog rijst ga eten. Nee ik ben ongelooflijk trots op mezelf met alles wat ik heb gedaan. Ik heb echt wat grenzen verlegt en heb het reuze naar m'n zin. Ook de uitjes zijn echt super leuk, en de mensen die je elke dag weer ziet op de bouw. Ik heb al wat vrienden gemaakt en het is gewoon echt gezellig. Natuurlijk verlang ik naar Nederland maar ik vind drie weken eigenlijk gewoon perfect. Niet te lang en ook niet te kort. Ik kijk uit naar de tijd die wij hier nog gaan beleven en hoop dat jullie thuis wel een beetje aan me denken. Ik heb ook heel veel gehad aan jullie groetjes. In het speciaal van oma. Dankuwel oma. Ik denk aan u. Ik hoop dat jullie ook een beetje genieten waar jullie ook zijn en ik hou en mis jullie allemaal.

Heel veel kusjes en knuffels. Anne-Fleur Driessen

 

Spanten in elkaar zetten, beton maken, stuken en nu een balustrade metselen samen met de anderen. In het begin viel het niet mee. Maar nu kan ik elk karwei aan. In het begin vond ik het wel.moeilijk om in de groep te passen maar na een aantal dagen voelde ik me lekker in de groep en was de leiding aan mij gewend 😊 Nu zijn we aan het afronden, nog een dag bouwen en wat opruimen. Ik verheug me op het strand  donderdag.  Ik ben ook wel blij dat we weer naar huis gaan.

Groeten Raymond


Het project maakt veel indruk op mij het is veel anders dan verwacht had ik had voor vertrek een voorstelling gemaakt van hoe het zou kunnen zijn met elk dag op de bouw beetje elke dag het zelfde  maar daar klopte helemaal niks van elke dag maak je wel iets mee wat je niet wil vergeten en wat meschien ook wel indruk maakt zelf doe ik ook life skils wat me ook goed bevalt het is mooi om met jongeren van je eigen leeftijd in gesprek te gaan met dingen die hier leven van cultuur tot geloof tis nu bijna aan het einden van het project en ik weet wel zeker dat ik nog een keer mee wil want de dingen die je hier mee maakt met de groep of zelf zijn voor mij heel waardenvol.

Gerben

Zondag:

Een mooie dienst. Iets minder luid dan de vorige keer en dus beter verstaanbaar. Goede preek met veel power.  

Afgelopen middag de interland Sierra Leone - Nederland. Na de gezamenlijke volksliederen  barstte de strijd los. Beide teams bestonden uit zes mannen en vijf vrouwen. De strijd ging gelijk op. Nederland scoorde als eerste en vervolgens een tweede daarna scoorde SL twee keer snel achter elkaar. Gelukkig kwamen wij nog op 2-3 voor rust. Na rust liepen wij weg naar 7 doelpunten! om SL weer snel dichterbij te zien komen en uiteindelijk werd het 5-7. Een overwinning voor het collectief. Doelpunten makers waren Tom, Jurgen, Gideon, Annelies, Samuel  en Oemaroe. De derdehelft bestond uit een avond programma  genaamd " de wandeling". Morgen mogen we gelukkig weer aan het werk.

Groeten van Cees en de groep vanuit het warme maar feestelijke Kambia.

 

 


Meekijken door de ogen (en oren) van Naomi van Tol.

Zondag, wat betekende dat er weer een kerkdienst op het programma stond. Het was deze keer een andere kerk, maar de vraag was of deze korter zou zijn. 3 uur lang naar een schreeuwende predikant luisteren zouden de meesten van ons niet nog een keer trekken. Gelukkig viel het mee (duurde maar 2,5 uur, haha) maar de gemeente was enorm enthousiast en open wat het wat dragelijker maakte!! 's Middags stond echter het hoogtepunt van de dag op het programma: de interland!! Het was een spannende wedstrijd maar uiteindelijk na goals van Rutger, Tom, Annelies, Gideon en nog wat geneutraliseerde Sierra Leoners wonnen wij met 7-5!! 🎉 Onze koppies waren aan het einde van de wedstrijd net zo rood als onze shirts maar het was het waard 😉
Vorige week heb ik lekker gebouwd en morgen, maandag, gaan wij de laatste week van de bouw in. Nog drie dagen knallen en dan staat er toch mooi een hele school die wij gebouwd hebben 😊

Groetjes van Naomi

 

Een verslag van gisteren: Vanmorgen konden we lekker uitslapen tot acht uur. Met het ontbijt werden we verrast met een grote pan soep, dachten wij. Niets bleek minder waar. Bij het proeven bleek dat het rijstepap was met bessensmaak. Bij sommigen in trek, waar anderen gruwden.

Om half tien vertrokken we met de bus naar de haven. De lunch ging mee. Een grote koelbox was gevuld met een schaal van koolsla en een grote pan met kip. Alles werd op de voorste bank gezet behalve de tas met bestek en borden, die stonden op de treeplank. In de haven aan gekomen werden we omringt door mensen die daar op de boot stonden te wachten. We kregen van de schipper gloed nieuwe oranje reddingsvesten en moesten omlaag klimmen om in de boot te komen. We hadden stroom mee, op de terug weg ook. Joep zei dat dit niet kon maar had niet in de gaten dat het eb werd en dat we op de terug weg met de vloedstroom mee konden.

Na een uur varen kwamen we in Mambolo en moesten we om op dit eiland te mogen wandelen toestemming vragen aan de paramount chief. Dit is een bestuurder over acht regio's. We werden door deze chief verwelkomt en mochten rond wandelen op het eiland. Toen gingen we eten. Alles van de voorbank was meegenomen maar de tas op de treeplank stond helaas nog steeds op de treeplank. Dus geen bestek en borden. Maar niet getreurd, we kregen vijf borden en zeven lepels. Dat viel niet mee voor de welopgevoede jongelui uit Zeist. Een bord delen (we kregen er vijf) dat was tot daar aan toe. Maar een lepel delen (we kregen er zeven) dat ging toch wel erg ver! Uiteindelijk heeft iedereen ondanks dit kleine ongemak heerlijk gegeten. Sommigen met een lepel anderen me hun gedesinfecteerde handen net als onze gastheren. Na onze mooie wandeling voeren we weer terug naar de haven. We konden nu gewoon in en uit stappen omdat het vloed was. Dat was ons dagje varen.

Groeten uit het rustige en warme maar altijd gezellige Kambia!

 

 

  

Aan bepaalde gewoontes van thuis wil je ook tijdens je project graag vasthouden.

De school groeit gestaag en wordt steeds mooier en gladder. De ramen worden dicht gemetseld en de rolstoel oprit verfraaid. Het is nu weekend. Omdat er tijdens de evaluatie, die we na tien dagen gehouden hebben, door Raymond gezegd werd dat hij de vrijdagmiddagborrel miste, hadden we vandaag na het werk wederom een koude frisdrank zodat we toch een gezellige vrijdagmiddagborrel hadden. Dat was het weer voor vandaag. Groeten uit het, van activiteiten borrelende, nog steeds warme Kambia

 

 

 

Even een berichtje vanuit Kambia. De bouw van de school gaat heel voorspoedig. We zijn al bezig met het maken van een paar trappen en ook aan het stucwerk aan te brengen op de muren, wat eigenlijk dingen zijn voor na het project. Wat ik ook erg leuk vond om te doen was samen met de locals die voor ons koken naar markt te gaan en daar de verse ingrediënten te gaan kopen voor de lunch, en daarna hebben we het samen bereid tot een heerlijke lunch. Waar ik onder de indruk van was de mensen en de kinderen die ons bijna aanbidden omdat we hier de kinderen een goede tijd geven en een school bouwen. Groetjes vanuit het gezellige Kambia. Thomas


Om de reis in een woord te beschrijven: verrassend! Bijna alle dingen die ik verwachtte pakte anders uit: het verblijf, de mensen, de groep en zelfs het eten. Ook de bouw. Zo zagen we: rondrennende kippen die in het cement gaan staan, gekke schreeuwende en enthousiaste Afrikanen, en suikerwaardes zo hoog als de spanten en zo laag als de kakkerlakken op de grond. Kortom een gekke boel hiero, maar ik weet wel zeker dat iedereen zich daaraan aanpast. Veel groetjes Naomi Ploeg Ps. Papa en Mama ik mis jullie nog steeds niet💋😘😍❤💗💖💕💝Bekijk hier de filmpjes bij de blog van 17 aug

Ook vandaag praat hoofdleider Cees ons weer bij over de belevenissen van de deelnemers in Sierra Leone. Geniet mee...

Kinderwerk begint routine te worden. We weten nu om te gaan met 200 tot 250 kinderen in een leslokaal. De hoeveelheid liedjes die ze kennen neemt toe. Van het Nederlandse "Lees je bijbel bid elke dag" via "The King of the jungle" naar het "Tankie papa" in hun eigen taal. Deelnemers worden steeds inventiever in het uitdelen van de kleurpotloden met de nadruk op het weer terug krijgen. Daarna is het buiten spelen een hele uitdaging. Ook zijn enkele deelnemers op bezoek geweest bij een garage en een meubelmaker. Auto's worden buiten gerepareerd. Olie loopt weg in de grond. Onderdelen onder het zand maar de auto's lopen weer (denk ik). Timmerman maakt bankstellen met als opvulling schuimrubber uit autostoelen. De deelnemers genieten met volle teugen en voelen zich thuis en veilig in de groep en op onze locatie. En dat is nog steeds het gezellige maar vandaag ozo warme Kambia.  Gr Cees

 

 


Niet te geloven dat we al bijna twee weken hier in Kambia zijn. Of toch wel, want het voelt steeds meer als thuis. Dat wat eerst vreemd was, is nu gewoon en geaccepteerd. Elke morgen om zes uur opstaan en met je zaklamp op weg naar het toilet, overall en werkschoenen aan, handen wassen in de 'wasstraat' buiten voor je gaat eten. Er worden hier heel wat stappen gezet: buiten douchen met een emmer koud water (maar wel in het zonnetje die best heel lekker is!), hard werken op de bouwplaats en dan allerlei werkzaamheden doen die je nog nooit eerder hebt gedaan; kinderwerk met meer dan 250 kinderen die enorm enthousiast zijn en je allemaal aan willen raken. Ik geniet enorm. Van onze eigen groep die hard aan het bouwen is en het resultaat mag er zijn, van hun enthousiasme bij het kinderwerk en de manier waarop ze hen aandacht geven, van alle kinderen die steeds komen bij het programma, van de directeur van de school waar we bouwen en die nu eindelijk niet meer onder een boom hoeft te werken maar een eigen kamertje heeft straks, van Ulaimaitu, de leerkracht op de foto, die ons elke ochtend helpt met het kinderwerk en vanmiddag mee kwam helpen een raam te metselen, van ons leidersteam met wie we echt een team zijn... Ook geniet ik van de sterrenhemel en de maan, de zon en af en toe een fikse regenbui. Een hartelijke groet van Margje

Ondertussen in Kambia, de laatste stenen worden gelegd! Sinds een paar dagen hoor ik alleen maar Pizza, Hamburger, Mac Donalds, broodjes kroket en nog veel meer! (Voor alle ouders een stille hint)🙃 Vandaag heb ik, zoals te zien op de foto, veel stenen getild en smiddags houten balken geverfd voor de zijkant van de school! We zijn allemaal zo hard bezig dat we een stuk voorlopen op schema en de lokalen al aan het stuken zijn! Alles gaat dus helemaal top hier😊 Tot op Schiphol allemaal, we can't wait! ✈ Groetjes, Eline

 

Bekijk hier het filmpje 

Een nieuwe activiteit op de bouw vraagt vereende kracht, met een koud colaatje toe. Tijd voor de dagupdate uit Kambia, met video!

Na het hoogste punt weer terug op aarde. Beton storten, trap bouwen maar ook spijkers recht slaan behoren tot de vaardigheden die de deelnemers al aardig onder de knie hebben. Maar vandaag iets nieuws. De eerste dakspanten zijn geplaatst. Met vereende krachten. Ook hebben we vanmiddag bij de lunch het project doorgezaagd. Met als extraatje een koud colaatje. Zo blijft het feesten en partijen hier in het altijd gezellige en nu ook warme Kambia.

 
Hoi hoi, Vandaag op de bouw gingen we beginnen met het stuccen, want we gaan al erg snel. Als mijn vader me nu eens zag... Waarschijnlijk zal hij denken: wat een amateur, wat de lokale bouwvakkers vast ook dachten. Wel een beetje jammer dat na het stuccen het heel erg hard ging regenen en ons mooie werk half wegspoelde, waar velen hard aan gewerkt hadden. Deze harde werkers moesten natuurlijk beloond worden met een goede middag maaltijd. Ik mocht vandaag als cultuur uitje samen met paar andere uit de groep en onze lokale kokkinnen de middag maaltijd bereiden. Deze is typisch Sierra Leoons: kip of vis met rijst. 'Gelukkig' was de vanochtend nog vrolijk rondlopen kip al voor ons geslacht en hoefde we alleen maar naar de markt voor paar ingrediënten en om te genieten van een koeien hoofd die op de grond lag voor verkoop. Het snijden was wel even een dingetje. Hier hebben ze niet even een snijplank waarop je de uien legt en snijdt. Uit mijn hand een ui snijden was dus letterlijk én figuurlijk om te huilen. Gelukkig is alles goedgekomen en heeft iedereen genoten van het eten. Nu kan iedereen er weer paar dagen tegen aan denk ik. Groetjes, Annelies


Hallo, ik ben Anne-Roos. We zijn al een heel eind met de bouw. Daarom mochten we vandaag al beginnen met het stuccen van de muren. Daarvoor moeten we eerst de lokalen helemaal schoon maken voor we mochten beginnen. We waren net klaar met het schoonmaken toen het keihard begon te regenen. Maar dat hadden we wel kunnen verwachten omdat het hier regenseizoen is. Maar daarom moesten we weer al het water uit het lokaal scheppen. Gewoon met een schep en dan goed mikken zodat het meeste wel in de emmer valt. Dat ben ik ook aan het doen op de foto. Maar daarna mochten we gaan stuccen en dat was wel grappig om te doen. Omdat ik heel lang ben moest ik alle bovenste randjes doen. Je wordt wel erg vies. Maar we hebben een normale douchen met koud water en daar geniet ik nu zo van. Ps. Dit bericht is geschreven via een telefoon en het is de eerste keer in 1.5 week dat ik er een aan raak. Niet gek, gewoon een beetje bijzonder. Maar het is niet dat ik het heel erg mis. Pps. Bedankt voor alle lieve groetjes. <3 Groetjes terug van Anne-Roos 

Vandaag op de 6e werkdag het hoogste punt bereikt! Nu nog even de laatste bekisting en dan kunnen we de laatste ringbalken storten. Morgen 2 punten metselen en dan kunnen de spanten er woensdag op. Veel reden tot tevredenheid, de groep werkt hard evenals de aannemer, weinig regen en een goede sfeer! Blijf ons lekker volgen de komende dagen! Dirk Nijenhuis.


Hoe vertaal je 'pannenbier'? Lees het in de nieuwste update vanuit Sierra Leone.

Vandaag het hoogste punt bereikt en enorm veel beton gestort. Om half twaalf  gingen de vlaggen in top. Bij de topgevel was het hoogste bereikt. We hebben een groepsfoto gemaakt en hebben samen met de bouwvakkers en coördinatoren. Om na een  uitleg over "roofbeer" (pannenbier)  met zijn allen een koude blik frisdrank genomen.  De rest van de dag was iedereen rustig bezig met diverse werkzaamheden. Met de nadruk op rustig want een aantal mannen was druk met de bekisting bezig om deze vandaag nog af te krijgen. Zodat we hem ook nog vol konden storten. Eind van de middag 56 schalen zand, 55 schalen grind mengen met 100 liter water. Om dit met emmertjes in de bekisting te storten. Net voor etenstijd waren klaar en hadden nog tien minuten om met emmer en kopje te douchen. Voldaan van het harde werken en het lekkere eten begonnen we aan het avond programma.  Een ontmoeting met jonge christenen uit Kambia. Mooie uit wisseling van ervaringen.  Nu is alles weer rustig in het vandaag droge en ozo gezellige Kambia.

 

 

 

 

 

 filmpje klik hier blog 12 aug

Vandaag een verslag van Cees hoe de zondag is verlopen in Sierra Leone.. 

Zondag rustdag. Uitslapen tot half acht. Heerlijke broodjes voor het ontbijt met gebakken ei. Om negen uur moesten we klaar staan. Halftien begon de kerk. Het was ongeveer anderhalve kilometer. We waren de eerste. Maar gelukkig kwamen er meer. Eerst een uur bijbel studie waar we als groep echt bij betrokken werden. Daarna een uur worship wat vooral hard was maar niet altijd te verstaan. Het zelfde gold voor de preek toch hadden er veel wel de essentie mee gekregen. Ons collecte geld mochten we dansend naar voren brengen. Ook mochten we twee nummers zingen. Ons tweede nummer was er één in hun taal. De hele kerk zong en klapte mee en de dominee kwam bij ons staan om mee te zingen. 

's Middags gingen vier mensen naar Dibya, een dorp waar Woeld Servants twee scholen, lerarenwoningen en een huis voor de verpleegkundige gebouwd heeft. Zelf was ik bij twee van deze projecten aanwezig. Opdracht voor de deelnemers was om twee mensen te interviewen om er achter te komen wat deze projecten voor veranderingen  gebracht hadden in het dorp en hun leven. Doordat de school meer leerlingen trok uit de omgeving, verbeterde de economische toestand in het dorp. Er werd meer geld bedient waardoor inwoners makkelijker de school konden betalen. De leraren zijn uiterst tevreden omdat ze naast de school kunnen wonen.  Een local van het eerste project had gehore gegeven aan het verzoek van de Imam. Of World Servants een kerk kon bouwen voor de christenen in het dorp. World Servants heeft dat niet gedaan.. maar deze deelnemer is in zijn dorp een actie begonnen en de kerk staat er nu. Grote impact en ontwikkelingen. 

Zo lekker naar bed en morgen lekker bouwen. Groeten uit het vreselijk natte, maar nog steeds gezellige Kambia

 

 

WEEKEND. Na vijf dagen bouwen hebben we de ringbalk gestort. Ring balk is vaktaal. Na vijf dagen bouwen praten de deelnemers in vaktaal en creools. De ringbalk is een betonnen balk die boven op de muur gestort wordt en als het ware de muren bij elkaar houdt. Vrijdag werd het laatste deel gestort. Drie keer beton gemaakt, bij elkaar 98 pannen zand en 75 pannen stenen. Daar doorheen 150 liter water. Uiteraard moet alles met het handje gemixt worden.  De deelnemers worden steeds gespierder.

De aannemer zei dat het een record was binnen vijf dagen de ring balk plaatsen! 

Zaterdagochtend lekker uitslapen om vervolgens rond tien uur naar de lokale markt te lopen. Daar was het genieten van alle luchtjes, kleurtjes  en mensen die er te zien waren. De vis en vlees afdeling waren favoriet bij de vliegen maar de deelnemers wisten niet hoe snel ze daar weg moesten gaan. Op de terug weg een koud colaatje gedronken.

Zaterdagmiddag in twee auto's en twee ploegen naar een project van 2017, een huisbezoek en een jungle wandeling. We werden welkom geheten door een hele schare kinderen en de hoofdmeester. Deze laatste was ook onze gids. We hebben een prachtige wandeling gemaakt. iedereen heeft genoten. De sfeer is prima en de groep wordt steeds hechter en voelt veiliger. Zelfs de stille deelnemers kruipen uit hun schulp en beginnen uitbundig mee te doen met de rest. Op het moment is het rustig, alles slaapt in het warme maar altijd gezellige Kambia. 

            

 

'Vandaag konden wij lekker uitslapen want het is weekend. Na een goede nachtrust gingen wij naar de lokalemarkt in Kambia. Super leuk om ook dit stukje cultuur mee te krijgen. Na het bezoek aan de markt gingen we naar de jungle. Dit was super vet. Ik vond de jungle het leukst tot nu toe.'


 

 

Blije gezichten en kinderen tijdens het kinderprogramma, maar ook de realiteit wordt gezien in het ziekenhuis van Kambia..

Wij hadden de eerste dag kinderwerk, samen met Gideon, Margje, Gerben en Kelly hebben wij meer dan 300 kinderen een leuke ochtend bezorgd. Omdat het de eerste dag was, hadden we er maar maximaal 100 verwacht dus dit was ff schrikken! Toch hebben we ondanks alle chaos en drukte de ochtend kunnen afsluiten met een lach op het gezicht van elk kind.
We hadden ook geluk dat het droog was, want dit was zeker niet het geval bij de dagen daarna met kinderwerk! Het is heel leuk Hoe enthousiast alle kinderen zijn en dat ze graag willen leren.

Naast al dit gezellige nieuws hebben we ook minder blije kinderen gezien... Woensdagochtend zijn wij met Aart, Anne-Fleur, Naomi T, Anne-Roos en Marianne naar het ziekenhuis in Kambia geweest.
We kregen een rondleiding van een soort hoofdzuster over het terrein en in sommige gebouwen. De kamers waar we in zijn geweest waren erg klein, met veel bedden en mensen bij elkaar.
We zagen blije moeders met hun pasgeboren kindje maar aan de andere kant ook niet gezonde kinderen. Zwaar ondervoed kon je ze wel noemen, vreselijk om te zien tegenover onze rijkdom in Nederland.
Het was heel aangrijpend en dit zal ons nog lang bij blijven. 
Groetjes, Roos en Chantal

Ik ben Chantal en vandaag heb ik gemetseld met een aantal locals op de steigers, ook heb ik een beetje ijzer gevlochten voor de pilaren. Ik vind het fysiek erg zwaar werk maar door de gedachte dat het voor de kinderen hier erg belangrijk is dat dit schoolgebouw er komt, heb ik de motivatie ervoor! Groetjes en tot over 2 weken!

De aankomst hier in Kambia was het meest indrukwekkend tot nu toe. We kwamen aan met de bus en alle kinderen van het dorp met juffen, meesters en moeders stonden te zingen en te dansen voor ons.
De mensen hier zijn zo lief en alle kinderen komen naar je toe en willen helpen met alles. Op de bouwplaats komen ze ook helpen en vragen telkens of ze kunnen helpen.
Het is super lief hoe de vrouwen voor ons eten koken en voor koffie zorgen elke dag weer, terwijl ze zelf helemaal niet veel hebben. Ik ben heel erg onder de indruk van alles, maar het is wel nog steeds wennen aan alles. Elke dag met de lunch eten we rijst, dus dat hoeven we in Nederland ook niet meer. Het kinderwerk gaat ook heel goed omdat alle kinderen zo enthousiast zijn en ze je graag willen leren kennen.
Het werk op de bouw wordt ook met de dag zwaarder maar met de gedachte dat dit zo belangrijk is voor de kinderen en de andere mensen ook hier, gaan we  met z'n allen door,  regen of niet, want dat is ook zeker wel al gevallen. Ik geniet wel en daar ga ik nog zeker even mee door.
Groetjes Roos en tot over 2 weken!

  

 

 


Bekijk de mp4 hier

Rutger kijkt zijn ogen uit in Sierra Leone. En wij mogen even door zijn ogen meekijken...

Ik ben op reis tot nu toe vind ik het erg leuk. De cultuur hier is zo anders dan in Nederland. Bij aankomt van kambia werden wij al zingend en dansend verwelkomt dat was zo apart maar ook super leuk zoon warm welkom had ik nog nooit meegemaakt. De mensen   hier zijn zo open en lief voor ons de doen alles om ons het naar de zin te maken. Ze zijn ook al heel snel te vrede ze hebben natuurlijk super weinig maar ze zijn al zo dankbaar om de kleinste dingen. Als je aan ze vraagt hoe gaat het zie je ze helemaal blij worden en zeggen de enthousiast goed met jou! Je kan wel merken dat ze geen blanken mensen gewend zijn als je langs de weg loopt word je wel raar aangekeken want ze zijn gewoon geen blanken gewend. Het leukste van alles hier vind ik de kinderen wat zijn hun vrolijk en enthousiast ze vinden alles leuk wat je met ze doet. Als je met 1 kind gaat voetballen zijn er binnen de korte keren 100 kinderen die mee willen doen. Het kinderwerk hier is ook super ik zelf vind het leuk om te zingen en sporten met de kinderen. Het eten is soms wel iets minder bijna elke dag rijst en kip. Maar we moeten blij zijn dat we eten krijgen als je kijkt naar de rest van de bevolking eten wij elke dag super lux. De komende dagen ga ik lekker Door met sporten gitaar spelen en vooral genieten.
Afrikaanse groetjes Rutger.


De regen komt met bakken uit de hemel....Het lijkt Nederland wel!

In een regenstraal is het ideaal om je gezicht te wassen en je haren. Het bouwen gaat gewoon door en de temperatuur is 25 graden........ Ik ben Marjo, medisch leider van SL218. Qua gezondheid gaat het goed met de deelnemers. Vanmorgen heb ik kinderwerk gedaan. Ondanks de regen hadden we een klaslokaal vol donkere kinderen. 125 kinderen in totaal. Ik kan me nu enigszins voorstellen hoe het is om les te geven aan een klas met 95 kinderen. Je hoort de leerkrachten niet klagen, maar een nieuw schoolgebouw bevordert de kwaliteit van onderwijs absoluut. We hebben veel liedjes gezongen....o.a. "Who's the King of the jungle". Wat een enthousiasme, zeg!!! Mooi om Afrikaanse kinderen zo uit volle borst te horen zingen! Mijn droom komt uit. Zingen met donkere kinderen......is een mooie manier om de verbinding met een andere cultuur te maken.

Groetjes Marjo

Deelnemers hebben het gevoel dat ze al weken in Kambia zijn en zo gedragen ze zich ook laat hoofdleider Cees weten. Het ochtend ritueel plassen, wassen, tanden poetsen en je flesvullen voor het ontbijt lijkt er al goed in te zitten.. 

De groep maakt het goed. De structuur lijkt er goed in te zitten. Cees laat ons weten: we ontbijten in onze werkkleding zodat we maximaal tijd hebben voor GMG (Goedemorgen gesprek) en dan ook nog op tijd op de bouw te komen. Ook het eten begint te wennen: kip met rijst en rijst met kip. Twee keer per dag warm eten. Maar het ontbijt is nog steeds een heerlijk broodje.. vanmorgen met gebakken ei. 

Het gebouw groeit gestaag, twee pilaren van gisteren zijn ontdaan van hun bekisting en vandaag zijn er weer twee gestort. De achterkant is al bijna op hoogte.  Maar het ene moment denken we dat we al bijna klaar zijn om vervolgens te horen dat we i.p.v. 165 raam stenen er bijna 300 moeten maken. En dat er 25 meter wapening extra gevlochten moest worden. Dan besef je dat je in Afrika bent. 

Sommige deelnemers spreken al een woordje creools en hebben in het Engels leuke gesprekken met bouwvakkers en vrijwilligers. Vanmiddag kwam onverwachts de diricteur van CTF op bezoek mevrouw Joana Kamara. Haar woorden en dankbaarheid maakte op de deelnemers grote indruk.  

En nog een berichtje van een deelnemer die al lekker veel van de Afrikaanse sferen proeft: “Hallo ik ben Esmee en vandaag mocht ik werken in mijn meest vertrouwde omgeving oftewel ik mocht timmeren met de locals en Tom. Een hele leuke ervaring. Ook hebben we pelpinda's gekregen van de locals. Samen met Marianne ben ik matties geworden met de zoon van de bouwleider waarmee we onze taalkennis hebben uitgewisseld”. 

Dit was het dan weer voor vandaag. Warme groeten uit het altijd vriendelijke en nog steeds regenachtige Kambia

  

6 augustus 2018 ( door een technische storing kwam het bericht een dag later in Holland aan)

In Zeist zijn heel wat mensen die even mee zouden willen gluren door de ogen van een van de Jongeren uit Zeist, die nu in Kambia zijn. Dat kan! Beleef gisteren door de ogen van Joep.

Vandaag (maandag) onze eerste werkdag, dus strak programma:

  • 06.30 uur opstaan
  • 07.00 uur ontbijt
  • 07.30 uur GMG
  • 08.00 uur naar de bouw.

Daar werd samen met de bouwvakkers en vrijwilligers in gebed om een zegen gevraagd over de bouw. Vervolgens heeft de jongste deelneemster de eerste steen gelegd. Naomi Ploeg was de jongste, aan haar kwam de eer toe en bouwleider Dirk had een mooie planning gemaakt. Eerst hebben een doorgeeflijntje gemaakt voor een paar honderd stenen (per steen tussen 20 en 25 kg). De jongens en de meiden leverden een mooie prestatie waardoor we snel in groep aan ons eigenlijke werk konden beginnen. IJzer vlechten, metselen, bekisting maken, cement mixen en raam stenen maken. Dit zijn stenen met grote gaten erin (zie derde foto). We moeten er veertig per dag doen tot we er 165 hebben en die moeten dan drogen zodat ze de derde week gebruikt kunnen worden. De deelnemers hebben genoten en erg hun best gedaan. Daarna was het even wennen aan het doucheritueel.  We hebben  nu maar één douche. De grotere wasruimte zijn ze aan het maken. Terwijl ik dit schrijf is iedereen spelletjes aan het doen, voetballen en lezen. Zometeen gaan we eten. De sfeer is goed en het wordt steeds meer een hechte groep. Groeten uit het nog steeds natte, warme maar zeer gezellige Kambia. Cees


Vandaag was de eerste bouwdag!Ik vond het echt heel erg leuk om samen met de mensen hier zo bezig te zijn. Ook heb ik een leuk gesprek gehad met iemand uit de buurt. Het valt echt op dat veel mensen hier hard werken en ook echt sterk zijn, sommige mensen tillen gewoon vijftig kilo op hun hoofd! Het is hier zo anders dan in Nederland echt een andere wereld. Heel gek, maar tegelijkertijd ook heel leuk.

Eigenlijk zie en hoor je hier teveel om op te schrijven.

Groetjes Joep

  

7 augustus 2018

We hebben het eerste filmpje ontvangen.Hier laten ze je zien hoe de bouwplaats er uit zien. Zo te zien moet er nog wel wat gebeuren.

Bekijk het filmpje hier op de blog van WorldServants bij 7 augustus.

Na meer dan een jaar voorbereiden World Servants Zeist eindelijk op de plaats van bestemming. En het is nu al een hele belevenis Hoofdleider Cees en projectcoordinator Joan doen uitgebreid verslag vanuit Kambia.

Afgelopen zaterdag is de enthousiaste groep met wat vertraging in het koele en regenachtige Sierra Leone aangekomen. Het vliegveld ligt dichtbij de hoofdstad Freetown. Met een busje bracht de groep naar het eerste Afrikaanse verblijf bij Lungi Airport. Het was direct even wennen. Een woning met een bank en twee leunstoelen voor een groep van 26 mensen. Mooie uitdaging. Er was een heerlijke maaltijd voor ons bereid met pasta en kip. Bij een kampvuur deden we 's avond nog een voorstel rondje. Waarna we onze geimproviseerde dekens opzochten. Twee op de bank op iedere stoel eentje en een aantal lagen er op de grond  in de kamer. Tevens sliepen er vijf  buiten op de veranda  en de laatste zeven sliepen in de bus die in de ommuurde tuin stond. De eerste uitdaging is meer dan geslaagd. 

Na een redelijke nacht vertrok de groep per bus met ontbijt in de maag op weg naar Kambia. Twee uur genieten van de natuur en de mooie vergezichten. Een dansende en zingende menigte mensen stond klaar in de laatste bocht van de weg. Gedans, gezang, gejoel: we zijn in Kambia! Voor het laatste stuk sprong de groep de bus uit om onder begeleiding van deze menigte naar de school toe te swingen. Daar aangekomen zat daar een rij hoogwaardigheidsbekleders die voorgesteld werden en toespraken hielden. Ook werd er gebeden door een pastor en door een imam. Vervolgens gingen wij naar onze slaapverblijven en konden onze stapelbedden opmaken, ja voor iedereen een eigen bed in plaats van een bank of stoel ;). Gisteravond hebben we met groep besproken wat het meeste moest wennen en wat de meeste indruk had gemaakt. De wc en insecten wonnen het toch wel, dat wordt nog even wennen. De meeste indruk had de ontvangst gemaakt. 

Vandaag is het dan zover! De groep staat op de bouw. Handen uit de mouwen en groep Zeist gaat ervoor. Over een paar weken staan die klaslokalen er! 

Warme groeten uit het altijd gezellige Kambia

 

 

 

 

 

4 augustus 2018

Om half 8 moeten we op Schiphol zijn. Pffff 4 uur 40 komt de eerste whatsapp al binnen. Maar het begint stiller te worden. Het wordt menens. Margje appt de tekst van de dag door. Nou als die niet van toepassing kan zijn........

Van ds Jan ontvangen we de wens om met God te gaan. Dat hopen we zeker. We hopen met Hem te gaan,Hem ook daar te ontmoeten en weer met Hem terug te komen om onze stad te dienen. Het avontuur komt serieus dichtbij.Op schiphol worden we ook nog eens uitgezwaaid door Jan en Corla. Hier een aantal kiekjes.

 

  

 

  

 

      

 

 

Een medewerker van World Servants is aanwezig en maakt het volgende bericht op de site van World Servants.

De groep is middelpunt opstopping in vertrekhal één. Het pakte positief uit..

De groep vol nieuwe Servants (alleen leiders Cees en Dirk, samen goed voor 25 projecten, hebben ervaring) was al vroeg uit de veren om vertrekhal één te vullen. Het begon het personeel van Schiphol ook op te vallen, een heuse opstopping ontstond. De groep had geluk en mocht naar de rustigere balie 1a. Alle tijd en ruimte om in te checken, de laatste info te ontvangen, bidden, innig te knuffelen tot tranen aan toe en ze gezamenlijk uit te zwaaien. Groep Zeist is op weg naar de gate om daar 10:35 richting Parijs te vliegen. Na een overstap zijn ze begin van de avond in Freetown, Sierra Leone. Het avontuur is begonnen! 

 

Na het uitzwaaien blijkt dat de vlucht wat vertraging heeft. De jongeren vermaken zich prima.Tom,Joep en Rutger worden later bankdirecteur......

   

 

Met een vertraging van 2 uur en een vlucht van bijna 9 uur uur zijn de jongeren veilig geland in Freetown. Daarna komt er nog een busreis.Een lange dag. We hopen morgen te horen of ze veilig aangekomen zijn. Een veilige vlucht.........best bijzonder als je ziet hoeveel vliegtuigen er in de lucht zitten.

 3 augustus 2018

De jongeren hebben een whatsapp groep. Het is daar mega druk."Moeten die medicijnen nou in de handbagage of in de koffer?". Een volgende heeft nagekeken hoeveel regen er valt iedere dag. De meeste koffers zijn gepakt,maar blijven ze onder de 20 kg? Waar laat jij je kussen? Mag mijn Ipod mee? Wat is een Ipod? Lijkt dat op een telefoon? Sommige reacties zijn al 20 keer langs gekomen......Ga zo maardoor.Verder zijn de jongeren druk bezig de laatse bagage te verzamelen en alle berichtjes te beantwoorden. Vele mensen leven mee,familie,buren ,vrienden en klasgenoten. Hartverwarmend. Er zijn ook nog jongeren die deze dag terug komen van vakantie.Hun schat van moeder heeft al een groot gedeelte van de koffer gepakt. Goed geregeld. Zit er jong in.....delegeren. 

Marjo is ons medisch staflid.Zi zorgt er voor dat de pillen ingenomen worden.

Ook de ouders hebben een groep op whatsapp.Ina Lokhorst laat ons leuke foto`s zien. Een bekende heeft een neef in Freetown.De stad waar het vliegtuig gaat landen.En die heeft al vast voor Naomi van der Tol voor geld gezorgd! Hoe bijzonder allemaal. 

    

 1 augustus 2018

Nog 1 nachtje slapen.... @Dirk@Margje@Marjo@Aart@Kelly@Cees. Wat super gaaf dat jullie als leiding mee gaan met deze jongerenreis. Dank jullie wel.Terwijl jullie allemaal jullie eigen agenda wekelijks hebben, is er meer dan een jaar lang heel veel energie,creativiteit en organisatie gestoken in dit project. Zonder jullie was dit niet gelukt!!! We wensen jullie zegen,vertrouwen,wijsheid en heel veel plezier samen toe.

2 augustus 2018

Nog 2 nachtjes slapen...…..Bij deze nogmaals. Wij willen al onze sponsors in welke vorm ook super bedanken voor het mogelijk maken van dit gave project. Dankzij jullie allemaal is het mogelijk dat deze jongeren uit Zeist een bijdrage gaan leveren in Sierra Leone en een onvergetelijke ervaring op gaan doen. Allemaal bedankt 👌👌👌👌👌👌👌👌

15 juli 2018

Stukje Bethelnieuws

Nog even……

En dan is het eindelijk zover. Onze reis naar Sierra Leone komt heel erg dichtbij. Wat een bijzonder jaar. Het was een grote uitdaging om de € 75.000,= bij elkaar te sprokkelen. Met gemeenteleden, familie en betrokkenen hebben we het voor elkaar gekregen. En wat een creativiteit. Nieuwe contacten zijn er ontstaan. We willen een ieder die een bijdrage heeft geleverd heel erg bedanken. We hopen 4 augustus om half 11 de Nederlandse bodem  te verlaten en 25 augustus weer terug te komen. Op zondag 29 juli zal er tijdens de dienst aandacht zijn voor het vertrek van de deelnemers van het  World Servants project. Tijdens de reis hopen we berichtjes te ontvangen uit Afrika. We zullen deze plaatsen op de site van Bethel (logo WS)   http://www.bethelzeist.nl/index.php/bethel-naar-buiten/world-servants-zeist.
Ook kun je een deelnemer de groeten doen. Deze informatie komt op onze site te staan. Op zondag 2 september hopen we na de dienst u een kort filmpje te laten zien. Vrijdagavond 7 september organiseren we een gemeenteavond in het Lichtpunt waarin de jongeren u graag hun belevenissen laten zien en horen. Welkom allemaal. We bidden voor een gezegende reis waarbij we open staan voor verandering. We bidden voor bescherming.We bidden voor plezier en verbinding samen. Bidt u, bidt jij mee?

 


Voorbereidingsweekend World Servants verslag van Naomi Ploeg

Na alle voorbereidingen, acties, informatie en vergaderingen wisten we nog steeds niet precies hoe de 'feeling' van World Servants en Sierra Leone was. Gelukkig hadden we daar het voorbereidingsweekend afgelopen weekend voor. We gingen met z'n allen naar Heino, waar we met alle World Servants  van 2018 overnacht hebben in een groot kamp. In die twee dagen dat we in Heino waren, hebben we spectaculaire shows gehad samen met alle 650 deelnemers, wat voor één groot feest zorgden. In dat weekend hebben we een betere band opgebouwd, veel informatie gekregen en vooral de sfeer geproefd van Sierra Leone.

Hoe het er in Sierra Leona aan toegaat kregen we zaterdagmiddag van onze coördinator Edward te horen. Hij vertelde ons over bijvoorbeeld de cultuur, de taal en het eten. Hij sprak in het Engels met een heel vaag apart accent, waardoor niemand hem heel goed kon verstaan, maar we kunnen ons zo wel voorbereiden op deze zomer.

Verder kregen we een hoop informatie van onze leiders. Ze vertelde ons over het land, de cultuur, het kinderwerk en over de ziektes daar. We kregen ook te zien waar we gingen slapen. Boven iedereens verwachting mogen we gaan slapen in stapelbedden. Ook wat we gingen bouwen en hoe werd ons verteld.

Niet alleen kregen we een hoop informatie, we hebben zaterdagmiddag ook spellen gedaan om onze band en samenwerking te versterken. We hebben ballen overgegooid, touwen uit elkaar gehaald, de leiding de weg gewezen en de vlag van Sierra Leone met ballonen gebouwd. Maar vergeleken met andere groepen ging dat niet zo goed. Onze vlag was niet recht en miste een hoop ballonnen zoals te zien is op de foto haha 🙂. Ondanks dat het niet goed ging, zijn we wel beter samen gaan werken, wat natuurlijk heel belangrijk is voor deze zomer als we echt aan het werk moeten.

Kortom het was een informatieve, gezellig, zonnig en leuk weekend, wat ervoor heeft gezorgd dat we allemaal nog meer zin in het project krijgen!

Foto`s voorbereidingsweekend World Servants klik hier 

De aftermovie op you tube klik hier

Blog 5

Blog 1

Blog 2

Blog 3

Blog 4

 

4 april 2018 

 Leuk nieuws: Edward, onze gastheer in Sierra Leone komt naar Nederland en we gaan hem tijdens het voorbereidingsweekend ontmoeten! En ... dat is nog niet alles: hij komt ook op zaterdagmiddag 28 april om 16 uur naar ZEIST! In het Lichtpunt, Nieuwe Kerk aan de boulevard zal hij dan samen met Frans en Romana (mensen van World Servants die ons project in Sierra Leone hebben voorbereid en er verschillende keren zijn geweest) ons van alles vertellen en laten zien over Sierra Leone, ons project, de cultuur, waar we gaan bouwen, gaan slapen, etc. Een mooie gelegenheid voor iedere geinteresserde en alle anderen die enthousiast zijn over deze reis uit te nodigen om kennis te maken met Edward én een beetje meer idee te krijgen van de ervaring die wij opdoen. Je bent welkom.

 

          info stand klik hier

20 maart 2018

Leidersweekend World Servants

Afgelopen weekend togen we naar het noorden voor het leidersweekend voor onze reis naar Sierra Leone. Aart en Dirk gingen al op vrijdag voor de veiligheidstraining, Cees arriveerde vrijdagavond voor de hoofdleidersmeeting en Marjo, Kelly en ik begonnen op zaterdagochtend vroeg onze koude reis naar het afgelegen Heino. De temperatuur was niet te vergelijken met die op onze bestemming in de zomer, maar verder zijn er wel wat overeenkomsten te vermelden: het laatste deel van de reis gaat over onverharde wegen, je deelt je slaapplek (niet je matras) met vijf anderen (okay, straks met meer J), je eet wat de pot schaft, …. etc.

‘Dat wat ik doe, kan de gebedsverhoring van een ander zijn’

We startten met een bijdrage van Ben Tiggelaar over leiding geven. Hij begon met te zeggen ‘dat wat ik doe, kan de gebedsverhoring van een ander zijn’. Dat geldt altijd en overal. Iets om over na te denken. Het geldt ook voor onze reis naar Sierra Leone. We gaan niet zomaar – we gaan omdat we geloven dat God meegaat (en daar ook al is).

Verder ging het over gedrag / doelen stellen / presteren versus leren / motivatie. Het is goed om doelen te stellen en na te denken wat het verschil maakt als jij meegaat op reis. Van de deelnemers wordt ook gevraagd doelen op te stellen: één op het gebied van persoonlijke verandering, van bouwen, van geloof en van cultuur. Een belangrijke tip uit eigen leven die Ben ons mee wilde geven: een kenmerk van luisteren is stil zijn. Dit -en nog wat meer- hebben we vervolgens geoefend in de sessie gesprekstechnieken trainen.

Zaterdagmiddag was het tijd voor doelgericht wandelen: met een gps op pad én iemand die ons als team observeerde ;). Onderweg kregen we allerlei opdrachten uit te voeren: in tien minuten zoveel mogelijk informatie over Sierra Leone leren en dan binnen vijf minuten zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden, geblinddoekt een groot zeil opvouwen, kruiwagen lopen, raadsels oplossen, etc. Intussen waaide het stevig en was het kkkoud, maar volgens Cees is kou een emotie en kun je dat uitschakelen. En…dat zeggen werkt echt wel (enigszins). Toch had ik de indruk dat we állemaal de warmte van de kop koffie en thee wel erg waardeerden halverwege.  

Na de gps-tocht konden we binnen weer op temperatuur komen tijdens de teamsmoothie. We leerden hoe je mensen kunt indelen in vier fruitsoorten: kokosnoten, bananen, meloenen en passievruchten en na het invullen van de vragenlijst konden we onszelf ook terugvinden in de fruitschaal. We kunnen een evenwichtige fruitsmoothie maken, ontdekten we. Gaaf om elkaar steeds beter te leren kennen en we merken echt dat we het als groep goed met elkaar hebben en elkaar aanvullen.

’s Avonds kwam (vond ik) een heel gaaf onderdeel van het weekend: de ontmoeting met de setuppers. Romana en Frank zijn vorig jaar in Sierra Leone geweest om onze reis voor te bereiden en vertelden nu van alles over Kambia, de school, onze slaapplek, etc. Foto’s, filmpjes … het wordt steeds concreter en we krijgen er daardoor steeds meer zin in. Met alle informatie die we ontvangen (en alles wat op de website is geplaatst), bereiden wij het voorbereidingsweekend voor en wij geven dit dan weer door aan onze groep.

Zondagochtend hebben we een mooie dienst gehad over geloofshelden waarin ook weer veel ruimte was om met elkaar als team in gesprek te gaan. ’s Middags hebben we allemaal informatie ontvangen over onze eigen taak (cultuur, medisch, bouw, toerusting, kinderwerk, algemeen) en met die input kunnen we ook weer vooruit om de vakantie verder voor te bereiden. Om vier uur sloten we het weekend af – moe en voldaan gingen we weer naar huis, alle indrukken een plek geven en vooral op tijd naar bed.

Op zaterdag 7 april is er een trainingsdag voor de cultuur-, toerustings- en kinderwerkleiders (er mogen (2) deelnemers mee die interesse hebben!). Voor de medisch leider en bouwleider is dat later in april/mei. De inhoudelijke voorbereiding gaat dus echt van start. Voor kinderwerk gaan we een thema kiezen en dan kunnen we de dagen voor gaan bereiden.

Sierra Leone … here we come!

Bekijk hier de aftermovie
Blog 1
Blog 2
Blog 3

 

 

20 januari 2018

Zaterdag 26 op 27 januari as. is het zo ver dan gaat de moeder van Naomi, Ina Lokhorst, de Bossche 100 lopen. Dit is een lange afstand wandeltocht vanuit ’s-Hertogenbosch. Het is een zware tocht waar slechts 100 mensen aan mee mogen doen en de afstand binnen 20 uur afgelegd moet worden. Het is een zwaar parkoers waarin zo wel overdag als ’s nachts veel onverharde, soms modderige paden zijn opgenomen. Enige ervaring heeft zij wel 17x Nijmeegse Vierdaagese, maar toch zal het afzien worden. De opbrengst zal volledig voor World Servants bestemd en het uiteindelijke resultaat zal lonend zijn. Spreekt jou dit evenement je aan omdat je zelf af en toe ook graag de grenzen opzoekt, net zoals de jongeren gaan doen in Sierra Leone,  steun daarom deze actie. Graag wil ik u/jouw medewerking vragen voor de sponsoring. Dit kan per kilometer, in totaal of op een manier die u zelf bepaalt. Alvast veel dank hiervoor.

Voor sponsoring klik hier

Wow, wat een prachtige dag hebben we samen gehad tijdens de winterfair op 9 december. Enorm zoveel mensen een bijdrage kwamen leveren. Ontzettend veel sponsors die voor dit enorme resultaat hebben gezorgd. Iedereen die zich opgegeven had om te helpen had zijn of haar plekje. De ene in het restaurant, de volgende bij de afwas.Tussendoor kwam je van die duizendpoten tegen die de vliegende kiep waren. Een minister van financien bij de pinautomaat. Een gastvrouw bij de ingang,stoere buitenlui bij de kerstbomen en gluwein. Creatieve mensen die voor de workshops zorgden. En dan alle bezoekers. Mensen allemaal enorm bedankt. Al jullie aankopen hebben geleid tot een mooie opbrengst van € 11500.=.We weten, we hebben wel wat lopen leuren.Berichtje hier,berichtje daar. Een Zeisternaar die nog niet weet dat er een enthousiaste groep jongeren naar Sierra Leone gaat hopen we niet meer tegen te komen. Maar we hebben een enorme warme jas ontvangen van alle bezoekers en sponsors. Dit project laat ons ook ervaren dat we samen meer kunnen dan alleen. We leren elkaar kennen zoals nooit te voren. Jong en minder oud, als lichaam van Christus. De Wittenberg willen we ook graag bedanken. De directie voor het beschikbaar stellen van deze fantastische unieke locatie. Dirk,Ida en kinderen voor alle activiteiten van maanden lang die deze fair met zich mee hebben gebracht, Arjan de kok met zijn dames voor het super smaakvolle stampottenbuffet en William, wow wat een inzet! SUPER BEDANKT ALLEMAAL.  Kelly werd om half acht in de ochtend gebeld door RTV Utrecht. Een leuk gesprek terwijl ze de voorbereidingen aan het treffen was voor het oliebollenbakken. Luister het hier terug bij 35.55 minuten.

Justin kreeg een leuke plek bij TRV Utrecht. Bekijk het hier terug bij 3.23 minuten

Joep,Rutger en Elsemarije kregen bezoek van Robert van der Vijver. Hij schrijft leuke stukken over Zeist namens de HU
Lees het hier.

12 december 2017

Houd jij ook zo van schaatsen? Maar is het al weer even geleden? Wij organiseren een schaatsclinic.
Gerard Eijkelenboom (schaatste zelf de Elfstedentocht op de Weissensee 2017) helpt je je schaatsvaardigheden weer oppoetsen.
Aanmelden zie plaatje.

De opbrengst van deze clinic gaat ook weer naar het World Servants project waarbij ik met een hele groep jongeren uit Zeist
(zomer 2018) mee ga bouwen aan een school in Sierra Leone.


 

10 december 2017

We zijn aan het bijkomen van een ontzettend mooie kerstfair. Wat een enthousiasme, energie en talenten. Super super bedankt allemaal.
Ook alle sponsors te veel om op te noemen. Bezoekers, media, familie,en onze jongeren. Er zijn 4000 loten verkocht.Dank jullie wel.
Hier vindt je de winnende  lotnummers.
 
 

Prijzenlijst loterij winterfair 9 december.

1 Heren of damesfiets.  (gesponsord door Het rijwielpaleis)                                 1693-Moud Marres

2 Air fryer friteuse.                                                                                                  2101-H.C. Boersma

3 Boodschappenpakket.  (gesponsord door  Jumbo)                                             2322-Margje Kooiker

4 Douchestangset  Grohe. (gesponsord door Firma Slootweg )                             2041-Thea van den Bos

5 BMW bestuurbare auto.                                                                                       1719-M.van de Linden

6 Damestas.                                                                                                             0517-Benschop

7 Omslagdoek.                                                                                                         1083-Jan en Corla Bosman

8 Haardhout 4 zakken.  (gesponsord door Hoveniersbedrijf Paul Nap)                   2519-Mevr.Koekman

9 Notenpakket.   (gesponsord door Kaasspecialist  Kaasie Kaasie)                        3662-Lydia Bor

10 Tapasplank olijfhout.                                                                                            1113-Marjo Mosterd

11 Vlaai.    (gesponsord door Multivlaai)                                                                   0921-Riannne Kuyer

12 Hapjespan.                                                                                                           2054-J.van Eckeveld

13 Cadeau pakket.   (gesponsord door Jans fruitschuur)                                         1182-Sarah Dijkhuis

14 Notenpakket   (gesponsord door Kaasspecialist  Kaasie Kaasie)                        0883-de Korte

15 Ovenschaal                                                                                                          1889-Joost de Korte

 

Mooi en pracht initiatief

KOLONISTENBATTLE

Als financiële ondersteuning voor onze jongeren, die in de zomer van 2018 gaan mee helpen bij de bouw van drie leslokalen,
is op 25 november 2017 gestreden om het kampioenschap Kolonisten Bethel. 
Totaal deden 12 gemeenteleden mee, dat resulteerde in een netto opbrengst van € 110 voor het goede doel. 
Bescheiden bedrag, maar toch….In een ontspannen sfeer zijn we steeds aan een tafel met vier personen de battle's aangegaan. Sommige partijen duurden meer dan twee uur. We kijken terug op een gezellige ontmoeting met elkaar in de rustige ambiance van de Mirror. 
Aan het eind van de dag hebben we allemaal het gevoel overgehouden winnaar te zijn. 
Onderstaande foto’s geven een impressie van de dag:


 

 

16 november 2017

Margje heeft de ouders weer voorzien van een fantastische nieuwsbrief.
Allemaal goed lezen want er kan nog 1 taart bij voor zondag.
Te leuke nieuwsbrief om heel Zeist en de Bethelgemeente niet mee te laten lezen.

Lees hem hier

11 november 2017

Deze prachtige plaatjes hadden jullie nog te goed. Fotograaf Fred Manschot heeft deze genomen tijdens de prachtige dienst in de Noorderlichtgemeente.
We gedachten Zijn dood, vierden het leven en reikten elkaar wat Hij ons gaf.

     

     

    

 

7 november 2017

Een interview met de initiatiefnemers van ons jongerenproject.Bedankt voor het initiatief..................

 

2 november 2017

Bellen,mailen,appen,check,dubbelcheck.Heb ik het juiste bestandstype,glans of mat,hoeveel.Nog eens bellen,mailen,appen.
Hellup moet voor 15.00 uur weg.Oeps probleempje met de site...............................gelukt,flyers/posters worden gedrukt.
Alles moet een eerste keer zijn.

 

27 oktober 2017

De winterfair op 9 december gaat echt een spektakel worden. Gisteravond hebben we een vergadering gehad voor deze super zaterdag.
We hebben flink gediscuseerd over wat nou allemaal wel en wat niet.Geweldig zoveel input en initiatieven.
Welke workshops worden er gegeven? Welke kinderspelen zijn het leukst? Hoeveel aardappelen moeten er komen voor de stampottenbuffet?
Worden het wafels of oliebollen? Of toch allebei? Hoe krijgen we nog meer hulp van veel meer mensen?
En in die commissie zitten ook mensen die super betrokken zijn zonder dat ze kinderen
hebben die met de reis mee gaan.#ditproject maaktvanalleslos.

Met grote dank aan,Marleen S,Corla,Nelleke H,Kelly,Tineke,Annet,Harm,Willem B,Danielle de W, en Ida

 

24 oktober 2017

Daar is ie dan,het artikel in het AD.Super leuk dat we spontaan gebeld worden omdat het AD het leuk vindt
een stukje te schrijven over dit leuke project.Daar zeggen wij geen nee tegen.

Klik HIER om het artikel te lezen.

23 oktober 2017

Hier wordt je toch helemaal super blij van!! Wat een flessen.Gemeenteleden HEEL ERG bedankt.
Maar de kar is weer leeg.Helpen jullie mee deze weer te vullen.Annelies en Justin fietsen graag een keer vaker naar de supermarkt.

 

23 oktober 2017

De PR van het jongerenproject maakt overuren. Dirk werd vanmorgen gebeld door het AD. Ze wilden vandaag langs komen voor een interview. Natuurlijk even wachten tot Gideon en Lydia thuis zijn. Het gesprek aan de keukentafel kun je morgen lezen in het AD. Weet jij nog kanalen die aandacht willen geven aan dit fantastische project? Laat het ons weten.

 

22 oktober 2017

YEAH!!
Dirk,Margje en Ida hebben al meerdere mensen benaderd of zij mee willen gaan als leidinggevende met de jongerenreis.3 Weken lang in de zomervakantie is niet voor Iedereen praktisch in te vullen. Blij en zeer verheugd kunnen we melden dat Marjo Mosterd bereid is gevonden om mee te gaan.Fijn Marjo! In onderstaand stukje laat ze blijken hoe gemotiveerd ze is. Ennnn........nog een paar mensen zijn heel diep aan het nadenken of ze het kunnen realiseren.
Wij wachten rustig af op de witte rook......                       

Marjo verteld,

In mijn hart leeft een diep verlangen om het land Afrika te betreden. Zo concreet als nu is het echter nog niet eerder op mijn pad gekomen. Tijd om dit verlangen te onderzoeken door letterlijk een stap richting Afrika te zetten en mee te gaan als leiding van een groep enthousiaste jongeren, die zich in wil zetten voor een onderwijs/bouw-project in een van de armste landen van Afrika: Sierra Leone. Als leerkracht in Nederland wil ik de uitdaging aangaan om, naast het bouwen, op het gebied van onderwijs een bijdrage te leveren aan de kinderen en mijn collega in Kambia. Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang.


Het jaarthema in onze gemeente is: "het lichaam van Christus". Alle delen zijn belangrijk. Het project van World Servants past daar mooi bij. Er is een groep die naar Afrika gaat, maar de andere mensen dragen ook hun steentje bij en bouwen zo aan een stevig fundament met Christus als leidsman. Moge deze God onze kracht zijn om met elkaar op te trekken en ons geloof zichtbaar te maken met het gebed als motor. 

Ik heb er zin in! 
 
groetjes Marjo

20 oktober 2017

Je hebt Dik Trom en je hebt Dirk Ton.Een man met gouden handen.
Hij maakt de mooiste dingen van hout.Via het dienstenkrantje heeft Dirk
al verschillende tonnen verkocht. Hij heeft er nog drie...........wie o wie.
€ 50.= per stuk en de gehele opbrengst gaat naat het jongerenproject.   

 

19 oktober 2017

Fantastisch om te zien hoe ouders van alles uit de kast halen om hun kinderen te helpen het sponsorbedrag bij elkaar te krijgen.
Alle talenten worden ingezet.Petra de Korte heeft deze week een smaakvolle workshop Itiliaans koken verzorgd.
Bij familie de Kruijf is op top niveau gekookt en getafeld.Wie weet is er nog een plekje op de datum die nog gaat komen.


         

 

 

18 oktober 2017

Lydia in actie!!!!We hebben haar niet vaak op de foto.
Er is nog steeds vers gekloofd haardhout te koop op de Krakelingweg.

 

 

17 oktober 2017

Prachtig weer voor de jongeren om tuinklusjes te doen. Gideon & Lydia
kregen maar liefst € 60.= voor het bijwerken van deze tuin. Bedankt gulle gevers, leuk ook om
te zien hoe veel mensen er een extraatje boven op doen.
Gideon staat er weer vrolijk op maar waar Lydia is............................

9 oktober 2017

De jongeren boffen!! Dirk Nijenhuis en Margje Kooiker gaan mee als leiding gevende naar Sierra Leone. Zij maken volgend jaar zomer 3 weken vrij om deze reis te begeleiden. Maar je wilt niet weten wat ze nu allemaal al doen. Ida hoort ook in dit rijtje, maar gaat niet mee. Jan en Corla Bosman ondersteunen dit team voortreffelijk. Dikke vette pluim. Margje heeft een prachtige nieuwsbrief verzonden naar de ouders en deelnemers. Deze is te mooi om niet veel breder te verspreiden. Veel leesplezier.Klik hier voor de nieuwsbrief.

7 oktober 2017

Vanmorgen hebben deze toppers de ontbijtjes rond gebracht voor world servants.Het ziet er heerlijk uit.
Via betrouwbare bronnen vernomen dat het heeeerlijk was.
5 oktober 2017
Nog een berichtje van Rutger en Tom,de ladiesnightboys.

Dames die zich opgegeven hebben kunnen € 15.= (incl 3 bongokaarten) of 10.=(1 bingokaart) overmaken
via de actiepagina van Tom Roks
Willen jullie het deze week overmaken via onderstaande link?

https://www.worldservants.nl/actieplatform/actie/ladiesnight

2 oktober 2017

Hey! Ik bak verrukkelijke taarten voor het goede doel! Ik maak de taarten: kwark-aardbei, yoghurt-ananas, monchou-aardbei,
monchou-kers en monchou-bosvrucht. Wilt u mij helpen met mijn project en ik maak een lekkere taart. Grijp uw kans.

Bestel hier 1 van die verrrukkelijke taarten.

 2 oktober 2017

In het dienstenkrantje kun je kaarten kopen voor de Ladiesnight van Tom en Rutger. Helaas dames i.v.m. overweldigende belangstelling zijn er geen kaarten meer.
Je kunt je alleen nog opgeven voor de reservelijst. Nu maar hopen dat je er bij bent.

1 oktober 2017

Er is een super leuke kar gemaakt voor de legeflessen inzameling
Daarnaast staat er een grote thermometer bij waar je de financiele stand kunt bekijken van dit project.

 

30 september 2017

Zaterdag 9 december organiseren de jongeren een fantastische winterfaire. Plan deze dag alvast vrij in je agenda.
Heb je ideeën dan horen we dat graag natuurlijk. Save the date 9 december.26 september 2017

De jongeren van World Servants gaan lege flessen inzamelen!! Doet u, doe jij ook mee?
De jongeren hebben een prachtige kar gemaakt.Deze vind je in het Lichtpunt. Zou toch leuk zijn als deze iedere
week helemaal vol zit. Kratjes bier kunnen ernaast.Tevens tref je op de kar een thermometer aan waarop de actuele
financiële stand aangegeven is. We zijn dolblij met iedere vormvan sponsoring.Kom maar op met al je lege flessen.
Wil je door de weeks je flessen kwijt? Mail ons dan even

25september 2017

Anne-Roos  heeft met haar oma heerlijke druivengelei gemaakt.De druiven komen uit eigen tuin, dus onbespoten😊
Potjes kosten 4.95 per stuk. De opbrengst is voor het world servants project,wees er snel bij want het is bijna op. 

24 september 2017

Vanmorgen was de kerk- en schooldienst in de Vredekerk in Soesterberg i.s.m.de CBS de Postiljonschool.🍁
Dankzij de inzet van ds. Renske Zandstra wordt het collectegeld van deze dienst als sponsorgeld overgemaakt
naar oud-leerling van de Postiljonschool Annelies Borgers.
Zij heeft in deze dienst ook haar aandacht gevraagd voor World Servants

23 september 2017

Anne Roos,Roos en Naomi hebben vanochtend de rode loper uitgelegd in het centrum van Zeist.
#jongerenzijnoveralhandigin

 

21 september 2017

Wohhhhhhhh.
Wat bijzonder.
Wat een feest.
We hebben een sponsoring van € 8000.= ontvangen.

heel heel heel erg bedankt.


 

20 september 2017

Henriette Eijkelboom vertelt.................

Ik heb een liefde voor Soep. En helemaal in de herfst. Van de familie Nagtegaal kocht ik een hele grote
oranje pompoen,gegroeid in hun eigen tuin. Met kippenbouillon, ui, prei, winterpeen, paprika en wat
oosterse specerijen maakte ik daar ruim 6 liter geurige soep van waar je warm van wordt.
Voor het project van World Servants verkoop ik deze soep.
Een emmertje is genoeg voor vier heel grote of vijf kleinere koppen. Kosten: 5,--.

 

 

13 september 2017

Weer een actieve oma. Dit keer de oma van Naomi. Zij heeft 2 schilderijen geschilderd.Een typisch Nederlands
en een typisch Afrikaans plaatje. Je kunt een bod doen op 1 van de schilderijen maar ook op beide natuurlijk.
De volledige opbrengst gaat naar World Servants Zeist.Bieden maar.

 

12 september 2017

Er is inmiddels meer dan € 50.= geboden op een heerlijke grote taart van Alies
Wie biedt er € 60.=?????

11 september 2017

De oma van Justin heeft prachtige truien gebreid. De volledige opbrengst gaat naar World Servants.
Doe een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je belangstelling hebt voor 1 van deze truien.
Ook leuk cadeau te geven.€ 40.= per stuk.


 

 

8 september 2017

 

De Jongeren kom je overal tegen. Op facebook,Instagram,de Opgang
en natuurlijk op de Bethelsite.Hierbij een berichtje van facebook waar 
je een filmpje van vorig jaar kunt bekijken. Zo krijg je een beetje een indruk.

Klik hier voor het filmpje

3 september 2017

 

Dhr Siersma is jaren persfotograaf geweest bij de Nieuwsbode.
Een prachtige man die nog graag zijn lens pakt voor goede doelen en initiatieven.
Hij wilde graag foto`s maken voor de jongeren.Vorige week zondag kwam hij vrolijk
langs na de dienst. Hij had zelf al een plekje gevonden voor een foto voordat de
dominee amen had gezegd.Helaas was hij mails kwijt en wist niet meer waar de prachtige
foto`s heen moesten. Dus stond hij zondag na de dienst weer in de kerk. Hij was onder de
indruk van de lange tafels voor in de kerk.Hij weet dat hij welkom is............
Bedankt berenman. 

31 augustus 2017

Zo lief allemaal......

Het zijn zeker niet de jongeren alleen die het doen. Een hele grote kring om hen heen is enthousiast en denkt mee
hoe al dat sponsorgeld bij elkaar moet gaan komen. Opa`s, oma`s, buren, jongeren op school, gemeenteleden,
werkgevers van ouders. Maar ook gewoon attente mensen die via bv facebook de jongeren
een bedrag gunnen of een berg openhaard hout bestellen. Beduusd van de warme belangstelling.

Hier het leuke verhaal van Annelies,

Mijn oom en tante hebben ook iets leuks gedaan! Ze hebben een potje op tafel gezet met mijn foto erop, en als er mensen
komen geven ze soms wat en statiegeld doen ze er ook bij😊🙋🏼

 

29 augustus 2017

Reis naar Sierra Leone …

Onze jongeren zijn enthousiast! Er wordt hard gewerkt om sponsorgeld binnen te halen. Het zou fantastisch zijn als we een team
vanuit de gemeente kunnen samenstellen dat mee gaat als leiding voor deze club. We zijn nog op zoek naar iemand met een
medische achtergrond en daarnaast hebben we nog twee andere leiders nodig. De taken kinderwerk, cultuur en algemeen liggen
nog niet vast en kunnen we onderling verdelen als het team compleet is.

Heb jij hart voor jongeren, zin in een uitdagende reis,
ga jij voor verandering (bij jezelf, de jongeren, in Afrika) en wil je een deel van je tijd geven voor dit prachtige project?

Voor belangstelling of meer informatie graag contact opnemen met Dirk Nijenhuis 030-2741706 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

27 augustus 2017 

Wohhh. Een prachtige dienstenkrant gelanceerd vandaag. Gemeenteleden en jongeren zetten zich samen
op een creatieve manier in om de reis  naar Afrika mogelijk te maken.De dienstenkrant is èèn van de acties
die de jongeren op touw gaan zetten.Je kunt genieten van eigen gebakken taarten,pedicure behandeling,
ontbijtservice,ladynights tot wc papierrol service. Was je niet aanwezig of wil je de krant digitaal ontvangen?
Doe een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Een aantal diensten worden aangeboden tot 1 oktober.Dus wees er snel bij.


 

 

 

14 augustus 2017

Beste gemeenteleden,
 
Graag willen we de dienstenkrant nogmaals onder uw aandacht brengen.
 
Wij hebben nog te weinig advertenties om een krant te maken, wij hebben uw hulp nodig!!!
 
Nog een aantal voorbeelden:
Auto wassen, ontbijt verzorgen, koken voor iemand (eventueel een ovenschotel laten afhalen), oppassen aanbieden of vragen,
laat uw ramen zemen, huishoudelijke hulp vragen of aanbieden, een workshop aanbieden of een eigen creatieve advertentie.
 
Alle informatie vindt u hier
 
 
 
Met vriendelijke groet,
Petra en Wilma

 

15 july 2017

Annelies en Justin hebben vandaag de eerste lege flessen opgehaald en ingeleverd. Bewaar jij ook de lege flessen voor hen?
Heb je eerdaags een buurt bbq?Stel het eens voor om de lege flessen en kratten te doneren aan WorldServants Zeist .
https://www.worldservants.nl/…/…/statiegeldflessenactiezeist

12 juli 2017

Jongeren gaan hun eigen buurt rond voor sponsoring of klusjes.
Een aantal zijn al terug gekomen met € 100.= Joep Nagtegaal kreeg gisteren 11 pakken
sinaasappelsap en 12 appelsap van de buren om te verkopen.
Geweldig toch hoe heel Zeist creatief meedenkt en werkt om deze jongeren
het sponsorgeld bij elkaar te krijgen. De eerste pakken zijn al verkocht.
Ik zou zeggen, doe een goed bod en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of doe Joep een berichtje.

Gideon is 1 van de jongeren die in de regio al aan het bouwen is.
Met regelmaat vindt je hem bij een klushuis waar ook een geheel nieuwe schuur wordt gebouwd.
Hij is super voorbereid volgend jaar om klaslokalen te gaan bouwen.


 

7 juli 2017

De jongeren zijn deze week lekker bezig.Hierbij een paar acties uitgelicht.
Naomi maakt verrukkelijke taarten voor het goede doel. Kijk op haar actiepagina. I.v.m. vakantie wel even overleggen
of de gewenste bezorgdatum gaat lukken. Maar, geen zorgen,na de vakantie gaat ze lekker verder.
Bestel een verrukkelijke taart van Naomi
 
 
Marianne ,Chantal ,Annefleur,Joep en Gerben  hebben gisteren een klus gedaan voor de evenementenmanager van het centrum van Zeist.
2 stralende dames op de foto die de ondernemers kwamen voorzien van posters. Je ziet, de jongeren zijn overal voor in te zetten.
 
 
 
Annefleur en haar oma maken heerlijke advocaat voor het goede doel! De advocaat is beschikbaar in verschillende hoeveelheden:
Advocaat 350 ml en 650 ml. Grijp je kans om er zelf van te smullen of om kado te doen.
 
 
 
Roos heeft een WorldServants spaarpotje geplaatst bij Volvodealer Broekhuis Zeist. Even de nieuwe auto`s bekijken of je auto
voor een vakantiebeurt brengen......vergeet dan het potje van Roos niet. Ben je net toevallig aan het onderhandelen met Broekhuis?
Attendeer dan de verkoper erop dat er misschien wel ietsje van de opbrengst in kan
 
 
 
Justin en Annelies komen graag lege flessen bij u halen. Verzamel er een stel en laat het hen weten.
 
 
 
Maar niet iedereen houdt van een foto en er gebeurt natuurlijk nog veel meer. Dirk en Gideon zijn naar de sloop geweest
voor een dame en werden leuk gesponsord.
Met regelmaat wordt er een steentje bijgedragen bij een klushuis in Soesterberg door de jongens van de groep.
Er komen oppas hulpvragen binnen.........en er wordt al volop oppasdienst verleend.......mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er is een online bestelling in Amsterdam opgehaald.
Er zijn poststukken bezorgd in Zeist i.p.v Post.nl in te schakelen.
Jongeren gaan huis aan huis in hun buurt of iemand hun wil sponsoren.
 
Heeft u al nagedacht of u een dienst kunt leveren voor het dienstenkrantje?
Hier de link naar meer informatie.Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

5 juli 2017

Afgelopen zondag hebben de jongeren van World Servants zich voorgesteld aan de Bethelgemeente.
Indrukwekkend om te zien hoe zoveel jongeren op jonge leeftijd zich in willen zetten voor een project in Afrika volgend jaar.
Ook indrukwekkend waren de woorden van Dirk. Hij hoopt èèn van de begeleiders te zijn.
Hij benadrukte dat er verschillende prachtige projecten zijn in de gemeente die aandacht verdienen.
Maar bovenal zijn het allemaal projecten om God te dienen.

Na de dienst nog even een kiekje buiten gemaakt..........maar een aantal deelnemers waren al vertrokken.

 

 30 juni 2017

U zult zich verbazen,verrassen en de inhoud van onderstaande brief (door te klikken op de link) zet u tot nadenken en óók u gaat aan de slag .....door een advertentie te plaatsen.

Open de volgende link

U hoort zo snel mogelijk méér van ons.

Zij doen het!

 


 icon fb  World Servants Zeist op Facebook

terug naar Home

A- A A+

Kerkdiensten

Zie het rooster


Bethelnieuws

verschenen edities

Maandagenda

Beluister onze kerkdiensten

logo WSZ


Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten