Nieuws

Homepage Bethel Zeist

25-04-2018

Van harte gefeliciteerd.

Als gemeente zijn verheugd dat wij ds. Kees van Ekris als wijkpredikant in ons midden hebben. Nu , na jarenlange studie ds. Kees Van Ekris op donderdag zijn proefschrift "Making See"heeft verdedidigd en cum laude is geslaagd,
is een felicitatie vanaf deze plek zeker op zijn plaats.

In de kranten staat dan ook :
Ds. Kees van Ekris, predikant te Zeist en studieleider van Areopagus (IZB), promoveerde donderdag 24 mei ‘cum laude’ aan de Protestantse Theologische Universiteit op het proefschrift ‘Making see’, een studie over profetische prediking.
‘Een belangrijke, maar ook ingewikkelde thematiek. Een mens kan er ook in verzuipen. Of erover gaan profeteren’, sprak zijn promotor prof. Gerrit Immink. Het onderwerp is ‘uiterst cruciaal voor kerk en prediking, maar het is zo vervlochten met kerkelijke praktijken in hun maatschappelijke en culturele context, dat alleen een scherpe geest en een helder verstand hierin door kan dringen en het kan uitdiepen.’
In het Nederlands Dagblad staat een artikel over de beweegredenen van Kees van Ekris. Voor dat artikel KLIK HIERHier in deze studeerkamer heeft Kees in zijn vrije tijd regelmatig over boeken gebogen gezeten en gestudeerd.

En dan op donderdag 24 mei 2018 de bekroning!
Allereerst zijn grote steun, zijn vrouw ArianneSamen met familie, vrienden en kennissen op naar Groningen naar het academiegebouw waar de happening plaatsvond.

En dan....de verdediging van zijn proefschrift : " Making See"

Later vandaag komt er méér informatie.

terug naar Home

A- A A+

Kerkdiensten

Zie het rooster


Bethelnieuws


verschenen edities

kerkomroep

Beluister onze kerkdiensten
Kerkdiensten

 

logo WSZ


Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten