Nieuws

Homepage Bethel Zeist

2-07-2018

Gemeenteweekend Bethel 2018, samen zijn en verbonden door gebed
Met zo’n 80 gemeenteleden hebben we het weekend van 22 t/m 24 juni met elkaar doorgebracht in Amerongen, locatie de Betteld, in een ontspannen en open sfeer.
Op de zaterdag zijn nog zo’n 30 extra daggasten gekomen!
Met elkaar zijn we de vrijdagavond begonnen met een korte inleiding door Dorien Tukker over het thema ‘verbinding door gebed’: wat zoeken we ‘geluk of zingeving’? Zijn we op ons eigen geluk gericht en leven we in een maakbare samenleving of vinden we meer betekenis in verbinding en zingeving in je leven. Gebed verbindt!

BIDDEN
Op de zaterdagochtend heeft ds. Ron van der Spoel, werkzaam voor Open Doors en sinds het najaar van 2017 betrokken als gebedspionier voor de IZB, ons prachtig meegenomen in wat bidden is. Hij heeft ons meegenomen door het Lukas evangelie en momenten getoond waarin Jezus bad. Jezus bad concreet tot zijn vader. Zo concreet mogen wij ook bidden! De gemeente is een prachtige plaats om daarin te oefenen.
Bidden en concreet nadenken over omzien naar elkaar, in je buurt, de straat waarin je woont, ook of misschien wel juist voor mensen die niet betrokken zijn bij de Bethelgemeente.

kinderen
De kinderen hebben op de zaterdagochtend een eigen ‘gebedspotje’ gemaakt. Op briefjes hebben zij daarin hun bid- en dankpunten verzamelt. Met elkaar hebben wij de ochtend afgerond door een groepsgebed, olv Ron, waar ook een aantal kinderen hun gebeden uitspraken.

kampvuur
Het gemeenteweekend, zou het gemeenteweekend niet zijn als het traditiegetrouwe kampvuur er niet was. Dus werd er weer volop vuur gemaakt! Bij het bosspel op vrijdagavond werden er figuurlijk Bijbels gesmokkeld en door de douaniers weer deels onderschept.

Buiten in de bossen rondom
De Betteld is er ook gewandeld, gevoetbald en is er een uitdagend Zeskamp gespeeld.

Margreet Schoonderwoerd, van geestkracht.nu en vertaalster van het boek Soulfulness van Brian Draper, heeft een workshop gegeven: we mochten oefenen in verstillen, op adem komen en dichter bij je ziel komen door het doen van een schrijfopdracht.

bbq
Met dank aan slagerij Wim Kok was de BBQ op zaterdagavond wederom goed van smaak! Op zondag zijn we gastvrij ontvangen in de dienst van de Protestantse gemeente in Amerongen.
We kijken terug op een goed samenzijn met elkaar! Dank iedereen voor alle inzet!

Foto's volgen.

terug naar Home

 

A- A A+

Kerkdiensten

Zie het rooster


Bethelnieuws


verschenen edities

kerkomroep

Beluister onze kerkdiensten
Kerkdiensten

 

logo WSZ


Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten