Nieuws

Homepage Bethel Zeist

24-12-2018

"Het is een voorrecht om van dit team een onderdeel te zijn", aldus Frits de Groot.
Samen met vele anderen heeft dit team de kerstviering voor de kinderen voorbereid. We kunnen terugzien op een kerstfeest met een mooie boodschap!
"Dankbaar ben ik dat de reacties zeer positief waren. De kinderen én volwassenen hebben zeer genoten of zoals een vader zei: "Het verhaal, het kerstspel had mij helemaal in de ban. Prachtig vond ik het!"
"Ik heb ook genoten van die 'gespannen' en vrolijke gezichtjes van de kinderen. En daar doe je het toch voor.
Toen Maaike van Kalkeren mij vroeg om het verhaal van 'Vadertje Panov" door te geven, heb ik geantwoord .."Dan wel op mijn manier".
Aldus geschiedde.
Ik ben aan de slag gegaan. Mede dankzij de hulp dat Jan Verboom de 'huiskamer' in elkaar zou timmeren. Ook de toezegging om mee te spelen van Dick de Wit, Ilse Buizer, Coen van Ettekoven en Ronald Nagtegaal gaf mij energie en zo konden we de voorbereidingen starten. Prachtige attributen voor het decor leverde de famile Van der Grift. Bij de opbouw hielp Ivor Lammerink.
Kortom: Samen hebben we de kinderen en anderen een mooie kerstviering bezorgd. Allen hartelijk dank, waarbij ik de koster Gert Verweij zeker in wil betrekken. Stefan Deelen zorgde ervoor dat tijdens het spel de beelden op de muur verschenen door de beamer te hanteren.Hulde!


De voorbereidingen kunt u lezen op de pagina   Kerstviering voor kinderen......bedankt en foto'sNog even op zondag 23 december om 11:30 uur het lied voor vadertje Panov oefenen met onze onvolprezen pianist Hemmo Brink,Wat opvalt: Het plezier spat er van af. Prachtig om te zien.


 
'Het gaat goed kinderen,' blijkt Frits te zeggen, tevens is hij onder de indruk van het pianospel van Hemmo. 'Jouw gulle handen zijn het mooiste geschenk" het lied dat vele malen geoefend is, wordt hier nogmaals gezongen door enthousiaste zangertjes.

 


En dan de kerstviering zelf:

Een goed gevulde Nieuwe Kerk in een sfeervolle ambiance. Kerstlampjes branden, Er is 'zicht' op de huiskamer van 'Vadertje Panov'.
Kinderen komen binnen en dragen hun lichtjes mee. Maaike van Kalkeren-Faber zingt  “This little light of mine.onder begeleiding van pianist Hemmo Brink.

     

Coen van Ettekoven spreekt het welkom uit.De kinderen kunnen nu het lied 'Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht' goed zingen.

Dan klinkt er door de kerk het lied: In een dorpje ver hier vandaan woonde lang geleden 'Vadertje Panov' en met die naam......was hij zeer tevreden.

 

Zie hier de huiskamer van 'Vadertje Panov'

Dan volgt het kerstspel: Ronald Nagtegaal vertelt en breit op goede wijze het spel door vertelling aan elkaar.'Vadertje Panov' leest uit de Bijbel het kerstverhaal...en valt uiteindelijk in slaap.


 De straatveger komt langs...
 


 Een moeder met en een baby komt langs...

Ook kinderen en een bedelaar komen bij 'Vadertje Panov' langs. Maar....niet Jezus waar 'Vadertje Panov' zo op hoopt.

     

 'Vadertje Panov'  hoort dat door zijn vriendelijkheid en gulle handen, het omzien naar anderen, hij zo Jezus in zijn hart laat wonen, waardoor Jezus altijd bij hem langs komt.

 

 Kinderkoortje zingt tot slot : Jouw gulle handen zijn het mooiste geschenk. Want wat je voor een ander doet, doe je voor Hem.

          

  'Vadertje Panov'

        zegt

      tot slot :

Jouw gulle handen

helpen iedereen,

met Gods liefde

ben je nooit alleen.

Tot slot een slotwoord en dankgebed van Coen van Ettekoven en de viering wordt afgesloten met het zingen van 'Stille Nacht' en een zegenbede.

Dat kinderen na de viering presenten kregen, was mooi. Ze zullen zeker ook van het fruit, geschonken door de familie Van der Grift, thuis smullen,.


Deze viering is nogmaals te beluisteren via de Kerkopmroep, KLIK HIER

Foto's zijn van Rinus Vader

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

terug naar Home

A- A A+

Agenda

zondag 20 januari
ds. J. Scheele Goedhart

zondag 20 januari
ds. C.M.A. van Ekris

woensdag 23 januari
Kerkenraadsvergadering

zondag 27 januari
ds. C.A. van der Graaf

zondag 27 januari
ds. G.J. Roest

donderdag 31 januari
Bijbelkring Bethel

zondag 3 februari
ds. C.M.A. van Ekris

zondag 3 februari
ds. J. Scheele Goedhart

zondag 10 februari
ds. C.M.A. van Ekris

zondag 10 februari
ds. HG.E. Dankers

Kerkdiensten

Zie het rooster
Beluister onze kerkdiensten


Bethelnieuws

Verschenen edities

Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


logo WSZ


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten