Nieuws

03-04-2021

Inspiratie-avond voor jeugdwerkvrijwilligers (en andere geïnteresseerden)

De Centrale Protestantse Jeugdraad nodigt je uit voor een inspiratie-avond met Corjan Matsinger over relationeel jeugdwerk.

Wanneer?

Woensdag 14 april

20.00 uur – 21.30 uur (napraten tot 22.00 uur)

Online via Zoom

Wat?

In goed jeugdwerk draait het om relaties. Hoe veel of hoe weinig tieners je ook hebt in je kerk, de vraag blijft staan: hoe creëren we als kerk een omgeving waarin vriendschappen kunnen groeien? Wat kun je doen om waardevolle ontmoetingen tussen jong en oud te faciliteren? Hoe komen we van een activiteit-gestuurd jeugdwerk naar een (meer) relatiegericht jongerenwerk

Hoe?

Na een korte introductie neemt Corjan Matsinger je in een visionair en praktisch verhaal mee langs het 'holygram', het oortje van Mickey Mouse en talloze voorbeelden waarin de zorg voor jongeren concreet handen en voeten krijgt. Daarna ga je in kleine groepjes in gesprek. Om 21.30 uur ronden we het programma af, voor wie wil is er dan nog gelegenheid om online met Corjan door te praten.    

Voor wie?

Deze avond is voor jou, of je nou een Zeister jeugdwerk-icoon bent of nog nadenkt over een rol als vrijwilliger. Je kijkt na deze avond met een frisse blik naar de mogelijkheden voor het jeugdwerk en je gaat “naar huis” met een aantal concrete ideeën om in jouw gemeente verder mee aan de slag te gaan.

Aanmelden

Je kunt je voor deze avond aanmelden bij Geeske Donze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt de link dan toegestuurd. Kun je 14 april niet deelnemen maar wil je wel de aftermail ontvangen? Laat het weten aan Geeske.

 Corjan Matsinger is eigenaar van Young & Holy, religieus trendwatcher, jongerenwerker en godsdienstdocent.

Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten