Relaties

bediening relaties

In de bediening relaties hebben we onderscheid gemaakt in drie categorieën, om het brede aandachtsgebied in de vingers te krijgen:

  • Onderwerpen die de persoonlijke levenssfeer raken rondom relaties (huwelijk, samenwonen, single-zijn, verslaving, scheiding, homoseksualiteit, samengestelde gezinnen, vriendschap).
  • Verbindende activiteiten in de gemeente. Hier zien we veel initiatieven (gemeenteweekend, running dinner). Hier wordt aan de sociale verbinding van de gemeente gewerkt. Een aandachtspunt dat we hierbij zien is om het geloofsgesprek hier ook een plaats in te geven, naast de gezelligheid.
  • Visie-ontwikkeling: het voeren van een gezamenlijk en verdiepend gesprek over wat het geloof in God betekent in het hebben van relaties. Wat heeft God, je geloof te betekenen voor hoe je bent als vader, of oma, of vriend. Of breder, hoe denken we over huwelijk en samenwonen, over homoseksualiteit of verbreken van relaties.

Verder willen we iedereen van harte uitnodigen om met onderwerpen rond relaties te komen en daar ook zelf energie in te stoppen om het binnen de gemeente bespreekbaar te maken. Zodat er verdieping en verbinding kan ontstaan in een open en eerlijk gesprek.

Barbara van Boetzelaer
Barbara van Boetzelaer
Bert Verhoek
Bert Verhoek
06-55089568
Jacqueline Roks
Jacqueline Roks
Katja Heitink
Katja Heitink
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten