Werk & Roeping

bediening werk

Voor veel mensen speelt ‘werk’ een belangrijke rol in het dagelijks leven. Je bent er een groot deel van je tijd mee bezig, je geniet van je werk of ziet er tegenop, je zoekt ernaar of het werk gunt je geen rust. Zo brengt werk voor iedereen andere vragen mee – vragen die kunnen gaan over wat het voor je werk betekent dat je gelooft, of veel algemenere vragen over wat voor jou goed werk zou zijn. In de Bethelwijk geloven we dat God ons ook de weg wil wijzen in de dingen van ons dagelijks werk: dat wie christen is, dat niet alleen is wanneer hij of zij op zondag in de kerk komt, maar in heel het leven. Er zijn echter geen pasklare antwoorden op de vraag wat dat betekent, omdat ieder soort werk en iedere baan weer eigen vragen meeneemt.

Met de bediening ‘werk’ willen we over die vragen doordenken en in de gemeente structuren opzetten die ons helpen om elkaar en anderen in ons dagelijks werk te helpen. Dat kan van alles zijn: een bijeenkomst om over werkdruk door te praten, over wat het betekent om veel van huis te zijn, om leiding te geven op je werk, om verantwoordelijkheid te hebben voor een eigen bedrijf, om na te denken over armoede en werkeloosheid, of over vragen die specifiek jou als leraar, verpleegkundige, financieel specialist of welk ander beroep dan ook aangaan.

Wat doet de bediening ‘werk’? De bedoeling van de bediening ‘werk’ is dus om mensen te helpen om te verstaan wat het in de context van hun dagelijks werk betekent om een weg met God te gaan. De invulling daarvan krijgt langzamerhand steeds meer vorm, bijvoorbeeld in de volgende concrete ideeën:

  • De eerste woensdag van november is traditioneel de zogeheten dankdag voor gewas en arbeid. Die dag gebruiken we in het bijzonder om God te danken voor het goede dat we in het voorafgaande jaar in ons dagelijks werk en in de voorspoed die daaruit voortvloeide, ontvangen hebben. Dat doen we met een kerkdienst, die om 19.30 begint. Dit jaar organiseren we na afloop van die dienst een ‘werkborrel’, om informeel in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen met ons werk in het voorbije jaar.
  • We gaan aan het werk met kringmateriaal en gespreksvragen om het onderlinge geloofsgesprek rond het thema ‘werk’ in de gemeente te ondersteunen.
  • Er is een denktank die regelmatig bij elkaar komt om na te denken over vragen die raken aan ons dagelijks werk.
  • We denken na over manieren om ‘vraag’ en ‘aanbod’ van werk in de gemeente bij elkaar te brengen. Er zijn diverse mensen met een eigen bedrijf in de gemeente, die wel eens ondersteuning kunnen gebruiken – en er zijn anderen die zonder werk zitten. Zouden we daarin elkaar niet tot een hand en een voet kunnen zijn?
  • Wanneer jij zelf te maken krijgt met vragen die raken aan het thema ‘werk’ – carrièrekeuze, ontslag, conflicten, burnout, enzovoorts – kan je altijd contact met ons opnemen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor alle ideeën over de invulling van de bediening ‘werk’, of over een activiteit rond het thema ‘werk’ die jij interessant zou vinden, kan je natuurlijk ook altijd contact opnemen.
Albert Jan Heitink
Albert Jan Heitink
Heleen de Man
Heleen de Man
Mieke Faber
Mieke Faber
Wouter de Man
Wouter de Man
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0346785367
Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten