9 - 12 jaar

Er is basiscatechese voor de kinderen van groep 7 en 8, om de week tijdens de middagdienst om 17.00 uur in het Lichtpunt.

Contactpersoon basiscatechese: Lia de Wit tel: 0629484659

Basiscatechese

Op zondagmiddag om de week staan de tafels en stoelen voor de catechese klaar in de kleine zaal van ’t Lichtpunt. Voor elk kind is er :

  • Een Bijbel (maar… het is fijn als kinderen hun eigen Bijbel meebrengen
  • Een liedboekje (op toonhoogte)
  • Een pen (een eigen pen is ook handig!!!)
  • Een boekje met Bijbelse puzzels (even puzzelen bij binnenkomst)

Wanneer de kerkdienst begint, starten wij ook. De lessen gaan over het Nieuwe Testament. We gebruiken de methode: Met de Bijbel aan de slag.

We beginnen de les met lezen uit het werkboekje. Om de beurt een stukje. Na zo’n stukje praten we over wat er belangrijk is, wat je is opgevallen. Vaak onderstrepen we dat. Soms staat er ook een vraag bij en dan denken we met elkaar na over het antwoord op die vraag.

We zoeken een Bijbelgedeelte op, dat we dan met elkaar lezen en bespreken. Het is lang niet altijd gemakkelijk om snel de goede tekst te vinden. Daarom is het handig als je de Bijbelboeken op volgorde kunt opzeggen. Dat oefenen we regelmatig. Ook leuk om thuis te doen met het hele gezin Na het leesstuk gaan we aan de slag de met opdrachten. Soms kunnen we het antwoord vinden in het leesstuk.

Vaak zoeken we in de Bijbel het antwoord op de opdrachten. Sommige opdrachten doen we alleen, andere opdrachten doen we samen. Een van de opdrachten is het opzoeken en overschrijven van een Bijbeltekst. Het is mooi als de kinderen die tekst leren uit het hoofd leren. Niet alleen de tekst, maar ook waar de tekst in de Bijbel te vinden is. Zo bouw je Bijbelkennis op. Als leiding vinden we het belangrijk dat de basiscatechese thuis een vervolg krijgt.

Vraagt u eens waarover de les ging, oefen de tekst van de week enkele malen. Het werkboekje gaat mee naar huis, zodat u kunt zien wat er is besproken.

We hopen op een gezegend seizoen waarin we God beter leren kennen.

Wanneer Om de week zondagmiddag
Tijd 17:00 - 18:00
Waar 't Lichtpunt, Boulevard 2a Zeist
Leeftijd 9-12 jaar
Lia de Wit
Lia de Wit
0629484659
Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten