10 - 11 jaar

Er is basiscatechese voor de kinderen van groep 7 en 8, om de week tijdens de middagdienst om 17.00 uur in de Mirror

Wat doen we tijdens de basiscatechese?

Op zondagmiddag om de week staan de tafels en stoelen voor de basiscatechese klaar in The Mirror. Bij binnenkomst kunnen de kinderen rustig starten met een Bijbelse puzzel, totdat de kerkdienst om 17.00u begint. Dan starten wij ook. We zingen enkele liederen en bidden met elkaar. Voor we gaan bidden praten we over de gebedspunten die er zijn.

De lessen gaan dit seizoen over het Nieuwe Testament. We gebruiken de methode ‘Met de Bijbel aan de slag’. Tijdens de les lezen we uit een werkboekje en praten we over wat ons opvalt. Soms staat er ook een vraag bij en dan denken we met elkaar na over het antwoord op die vraag. We zoeken een Bijbelgedeelte op, dat we dan met elkaar lezen en bespreken. Na het lezen gaan we aan de slag de met opdrachten. Soms zijn dit vragen, soms een puzzel of een klein spelletje. Een van de opdrachten is het opzoeken en overschrijven van een Bijbeltekst. Het is mooi als de kinderen die tekst leren uit het hoofd leren. Zo bouw je Bijbelkennis op.

Voor thuis

Als leiding vinden we het belangrijk dat de basiscatechese thuis een vervolg krijgt. Vraag eens waarover de les ging, oefen de tekst van de week enkele malen. Elk kind krijgt bij de 1e bijeenkomst een werkboekje dat mee naar huis gaat (en elke les door de kinderen meegenomen wordt naar basiscatechese). Zo kunnen ouders zien wat er is besproken.

Wanneer Zondagmiddag om de week
Tijd 17:00 - 18:00
Waar The Mirror, Boulevard 2a Zeist
Leeftijd Alle kinderen in groep 7 & 8
Bert Verhoek
Bert Verhoek
06-55089568
Kelly de Hoop
Kelly de Hoop
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-18097661
Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten