Kerk & Samenleving

De diaconie van Hervormd Zeist, nu PGZ Zeist, heeft aan het begin gestaan van deze organisatie en ondersteunt financieel daarom de Stichting Kerk en Samenleving. Ze beheert vier wijkinloophuizen in Zeist.

We richten ons hiermee op bewoners van de wijk en in het bijzondere op mensen die in de knel zitten vanwege financiële, sociale of persoonlijke problemen. We accepteren mensen in wie ze zijn, zorgen ervoor dat ze gezien worden en bevestigen hun kracht en kwaliteiten. In de wijkinloophuizen is ieder mens welkom ongeacht geloof, culturele achtergrond, beperking of maatschappelijke positie.


Met de wijkinloophuizen stellen we ons tot doel dat mensen deel uitmaken van de gemeenschap, zich kunnen ontwikkelen, hun eigenwaarde (her)vinden en toegang hebben tot de middelen die noodzakelijk zijn voor hun bestaan. In de wijkinloophuizen leggen we daarvoor verbindingen tussen mensen, motiveren we hen, blijven we zoeken naar hun kwaliteiten en bieden zo mogelijk praktische hulp en hulpvragen om te verwijzen naar het juiste loket van de gemeentelijke overheid en andere instanties, Voedselbank en Stichting Leerkansen.


Het Lindenhuis in de staatsliedenbuurt is gelinkt aan onze wijk ( Bethel ) dat houdt praktische hulp van vrijwilligers en ondersteuning op projectbasis in.
Wijkinloophuis Zeist-West is gekoppeld aan de kerk in Zeist-West
Wijkinloophuis Zeist-Centrum aan de Pnielwijk
Wijkinloophuis Vollenhove aan wijkgemeente de Bron.

 

Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten