Maatschappelijk werk

Problemen groeien je boven het hoofd. Je praat met familie, buren of vrienden. Vaak kan dat helpen, maar soms ook niet. Het kan zijn dat er niemand is met wie je kunt praten. Zit u of jij in zo'n situatie, dan is het goed te weten dat hulp dichtbij is.

Hulp vanuit bijbelse waarden en normen

Het maatschappelijk werk is voor iedereen toegankelijk en de hulp is gratis. De gesprekken met de maatschappelijk werkers zijn vertrouwelijk. Maatschappelijk werkers hebben een beroepsgeheim. Alleen met jouw toestemming plegen zij overleg met anderen. Laat de problemen niet te hoog oplopen, kom er liever tijdig over praten!

Wat doet de maatschappelijk werker?

In een eerste gesprek probeert de maatschappelijk werker samen met jou de moeilijkheden op een rij te zetten. Soms is één gesprek voldoende. Het kan ook zijn dat meer gesprekken nodig zijn om alles duidelijk te krijgen. Samen met jou zal worden gekeken naar wat er aan je problemen gedaan kan worden. Als het nodig is, en wanneer je dat wenst, wordt de hulp van een andere hulpverlener of specialist ingeroepen. Soms zal de maatschappelijk werker je voorstellen anderen, bijvoorbeeld je partner, in de hulpverlening te betrekken.

Als het nodig is wil de kerk je helpen een 'weg'te vinden en te zoeken samen met jou naar een oplossing.

Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten