Kroonmoment

In de komende week hopen wij te starten met twee korte overwegingen per week. We noemen elke uitzending een KROONMOMENT. Op dinsdag- en donderdagmorgen staat er op het YouTube kanaal van onze wijkgemeente een nieuwe uitzending klaar, die u op elke moment van die dag of de volgende kunt beluisteren. Het geheel duurt ongeveer 15 minuten en bestaat uit een Schriftlezing, een korte meditatie en een gebed.

KROON(moment) verwijst naar ‘corona’, dat eigenlijk de lichtende rand of kroon is bij een totale zonsverduistering (zie afbeelding). Hoewel deze tijd donker is, is er elke dag goed nieuws uit het lichtende Evangelie. 

De uitzendingen zijn met name bedoeld voor ouderen, eenzamen, voor hen die zelf niet meer kunnen lezen, maar ook voor allen die graag regelmatig iets willen horen in deze tijd die zo anders is. U kunt het YouTubekanaal van onze wijkgemeente vinden op uw telefoon, uw ipad/ tablet of mogelijk ook op uw TV. Net als bij de zondagse kerkdiensten kunnen anderen u helpen om dit kanaal te vinden als het u zelf niet lukt. Mantelzorger of familie? Geef aan anderen door dat deze korte uitzendingen er zijn, zodat zoveel mogelijk mensen er gebruik van kunnen maken. Via de verschillende media kunt u deze filmpjes ook delen met anderen.

We hopen van harte dat het KROONMOMENT vanaf nu in een behoefte voorziet. D.V. dinsdag 9 juni is de eerste uitzending. Het KROONMOMENT is een initiatief binnen het ouderenpastoraat van de wijkgemeenten Bethel, De Bron en Pniël en wordt mede mogelijk door medewerking van predikanten en andere (ook technische) vrijwilligers uit deze wijken. Voor technische vragen over het YouTube kanaal van de verschillende wijken wordt u geadviseerd via de websites en de zondagse brieven.

 

Fré van Roest
Fré van Roest
Ouderenpastor
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0638122955
Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten