Relaties Onmisbaar!?

Homepage Bethel Zeist

Relaties is een veelomvattend thema in onze christelijke gemeente. Als bedieningsgroep 'Relaties' hebben we ons verdiept in de keuze van de te bespreken thema’s, waarbij we hebben geluisterd naar de aangedragen onderwerpen tijdens de gemeenteavond van oktober 2015 en naar de aangereikte onderwerpen in persoonlijke gesprekken met leden van de bedieningsgroep.

Dat relaties ons allemaal raken, is ons inmiddels wel duidelijk! In drie interactieve avonden willen we de verschillende aspecten van relaties aan bod laten komen: jong, oud, gehuwd met kinderen, of in het gemis ervan, single, weduwe of weduwnaar, hen die woorden hebben en hen die liever luisteren.

Drs. Cocky Drost-de Wit (1981)Drs. Cocky Drost-de Wit (1981) zal de avonden leiden. Cocky studeerde Ontwikkelingspsychologie en is sinds 2011 werkzaam als relatiecoach. Hiervoor werkte zij onder andere op een tijdelijke opvang voor voortijdige schoolverlaters en bij de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond. Ze is kerkelijke meelevend met de PKN gemeente te Rhenen. Ze schreef enkele boeken over relaties en is moeder van vier kinderen - zie www.cockydrost.nl.

Dicky Drost

Welkom tijdens deze avonden in maart, april en mei, die worden gehouden in de grote zaal van 't Lichtpunt bij de Nieuwe Kerk, aanvang 20.00 uur, welkom vanaf 19:30 uur. Om 22.00 uur ronden we af om onder het genot van een drankje na te kunnen praten.

Barbara, Jacqueline, Katja, Bert, Dirk, Jan Scheel-Goudhard, Jan Heijting en Kees van  Ekris.

Woensdag 22 maart

Waarom zijn relaties eigenlijk belangrijk, waarom raakt het ons?
Het verlangen naar verbinding zit in onze genen. We hebben het nodig dat er mensen om ons heen zijn die ons echt zien. Tijdens deze avond vertelt Cocky hoe relaties werken en waarom we sommige mensen dichtbij laten komen – en anderen niet. Waarom je je aan sommige mensen zo ontzettend kunt ergeren – en wat je daar aan kunt doen.

Donderdag 20 april

Hoe blijf je als gemeente onderling verbonden?
Als gemeentelid heb je relatie met andere gemeenteleden en met God. Tijdens deze avond gaat Cocky dieper in op begrippen als trouw, loyaliteit en de manier waarop we als mensen naar anderen kijken.

Dinsdag 23 mei

Waarom vinden we het zo moeilijk om ons aan anderen te verbinden?
Dat liefdesrelaties niet altijd over rozen gaan, blijkt wel uit de statistieken over echtscheidingen. Cocky merkt in haar praktijk dat het geheim vaak ligt in mildheid. Niet alleen richting je geliefde, maar ook richting jezelf. Tijdens deze avond vertelt ze over de o zo herkenbare verschillen tussen mannen en vrouwen en legt ze uit waarom sommige relaties heel goed werken – en andere juist niet. Ook geschikt voor singles!

 

...Laat Liefde Leven...

Tegenwoordig strandt maar liefst één op de drie huwelijken. Dat zijn er ruim 30.000 per jaar. Relatieproblemen zorgen niet alleen voor stress en verdriet, maar ze leiden ook tot ziekteverzuim en problemen bij de eventuele kinderen. Liefde is niet iets waar je pas aan moet werken als het niet goed gaat. Liefde is een levensstijl. Het maakt je gelukkiger en gezonder – en dat is niet alleen goed voor jullie, maar ook voor jullie (eventueel toekomstige) kinderen. Dat is het idee achter ‘Laat Liefde Leven’: het behouden en herstellen van banden tussen Geliefden. Als je elkaar kwijt dreigt te raken of al kwijt bent, maar ook als je de liefde in je relatie wilt laten leven. Of je nu aan het begin van je leven samen staat of al langer samen bent, liefde is een investering waard!

A- A A+

Agenda

Sunday 4 October
Ds G.H. Fredrikze

Sunday 4 October
ds. F.G. Immink

Sunday 11 October
Ds R. de Koning Gans

Sunday 11 October
ds. R. de Wit

Sunday 18 October
Ds G.M. van Meijeren

Kerkdiensten

Zie het rooster
Beluister onze kerkdiensten


Bethelnieuws

Verschenen edities

Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


logo WSZ


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten