Een Praise & Prayer bij ons

Homepage Bethel Zeist

12-08-2019

Een Praise & Prayer in de Nieuwe Kerk

Elke 1e zondagavond van de maand (m.u.v. de Kerst- en Zomervakantie) wordt er in het Lichtpunt van de Nieuwe Kerk een Praise & Prayer georganiseerd.

Welkom
De Praise & Prayer is een informeel moment waar we elkaar ontmoeten en samen zingen. Er komen mensen vanuit verschillende kerken in Zeist. En regelmatig zien we nieuwe mensen die een keertje komen kijken. Van harte welkom!

Koffie & thee
Vanaf 18.45u is er een inloop. In de hal van het Lichtpunt kun je bij de bar een kopje koffie of thee halen. En er is limonade voor de kinderen. Je kunt gezellig een praatje maken met iemand die ook rondhangt in de hal of alvast een plekje uitzoeken in het Lichtpunt om te zitten.

Hoe verloopt een Praise & Prayer?
Op een gewone Praise & Prayer is er een spreker die de avond voorbereid heeft. Hij/zij zoekt van tevoren een aantal liederen uit, passend bij een thema. De muzikanten (in wisselende samenstelling) begeleiden de liederen. De liederen worden o.a. gekozen uit Opwekking, Taizé, Hillsong en Sela. Ook is er altijd een lied speciaal voor de kinderen.

Een Praise & Prayer duurt ongeveer een uur. Tijdens dit uur zijn er ongeveer vier blokjes waarin een aantal liederen achter elkaar gezongen worden. De teksten zijn gemakkelijk mee te zingen via de beamer. De spreker vertelt tussen de blokjes liederen iets over het thema.

Ook leidt de spreker aan het einde van de Praise & Prayer een moment van gebed. Dat kan heel verschillend ingevuld worden. Soms bidt de spreker zelf. Soms wordt er gevraagd of de mensen die aanwezig zijn, gebedspunten op willen geven. De spreker bidt dan voor die gebedspunten. En soms kan iedereen die dat wil om de beurt een kort gebed bidden.

Bijzondere Praise & Prayers
Elk jaar zijn er twee bijzondere Praise & Prayers. Traditiegetrouw is de 1e zondag van juli een Kidspraise. Deze Praise & Prayer is extra feestelijk en helemaal gericht op kinderen. Er worden veel kinderliederen gezongen, de spreker stemt de inhoud op de kinderen af en na afloop is er limonade met wat lekkers.

Daarnaast is er elk jaar ook een Praise & Prayer met verzoeknummers. De bezoekers kunnen hun favoriete lied opgeven om samen te zingen en hier eventueel iets bij vertellen.

Meer informatie
Kijk in de agenda op deze website wanneer de volgende Praise & Prayer gehouden wordt. Voor vragen kunt u/jij mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Terug naar Home

A- A A+

Agenda

Sunday 4 October
Ds G.H. Fredrikze

Sunday 4 October
ds. F.G. Immink

Sunday 11 October
Ds R. de Koning Gans

Sunday 11 October
ds. R. de Wit

Sunday 18 October
Ds G.M. van Meijeren

Kerkdiensten

Zie het rooster
Beluister onze kerkdiensten


Bethelnieuws

Verschenen edities

Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


logo WSZ


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten