Nieuws

Homepage Bethel Zeist

Ds van Ekris geeft zelf een toelichting op zijn genomen beslissing met onderstaand bericht:

Beroepingswerk Fam. Van Ekris
Na een intensieve periode van zoeken, praten en bidden, hebben we deze week een besluit genomen. Tot aan het einde hebben al de verschillende scenario's ons hart gehad. Daarom was het zo moeilijk om te beslissen. Fulltime gemeentepredikant worden in de Jacobikerk: een plek die me lief is en die ik graag als predikant had gediend. Fulltime gemeentepredikant blijven in de Bethel: deze hele periode heb ik een langer verblijf in de Bethel als een serieuze optie gezien. Of fulltime programmaleider van Areopagus worden. Predikanten trainen, maar ook aanweziger zijn in allerlei gemeentes om jong en oud, predikant en gemeente, routiniers en studenten, (opnieuw) enthousiast te maken voor de kracht van prediking. En daarnaast heeft 'de Wittenberg' steeds gespeeld. In 'de Wittenberg' is men bezig een nieuw idee uit te werken: jonge mensen komen vijf maanden intern, orienteren zich, doen stages en worden gevormd, en daarnaast is er een monastieke gemeenschap, die hen helpt qua geestelijke vorming, die een liturgie ontwikkelt die voor jonge mensen een verademing kan zijn.

Afgelopen week hebben we besloten om deze zomer als gezin naar 'de Wittenberg' te verhuizen, en mee te doen aan deze uitdaging. Arianne gaat er parttime werken, ik word kernbewoner. Ook Niek en Jenny Tramper hebben besloten om kernbewoners te worden, en we zien uit naar de samenwerking. Daarnaast hebben we besloten dat ik fulltime programmaleider wordt van Areopagus/IZB. Samen met Paul Visser, Koos van Noppen en Sjaak van den Berg hopen we een nieuwe impuls te geven aan onze activiteiten, en hopen we ook de gemeente te betrekken in het gesprek over prediking. Om die reden hebben we bedankt voor het beroep dat de Jacobikerk op ons heeft uitgebracht, en om die reden zal ik komende zomer afscheid nemen als gemeentepredikant van de Bethel. Grote keuzes in ons leven. We hebben er lang over gedaan, het heeft veel gevraagd, maar gaandeweg is ook deze overtuiging gegroeid.

Deze keuze is vooral een verlangen. Een verlangen om niet separate levens te leiden maar juist ook samen te werken aan een gezamenlijke passie (die 'de Wittenberg' voor ons is). Het is ook een verlangen naar eenvoud en het leven in een nieuw geestelijk ritme. We zijn ook erg blij dat onze jongens in Zeist kunnen blijven wonen, waardoor hun gewone leven voor een deel gecontinueerd kan worden. Ze waren er blij mee en dat is voor ons belangrijk. In die zin is deze keuze ook een keuze voor ons gezin. Het is daarnaast ook een keuze voor de kerk. Ik zou heel graag, samen met 'team Areopagus' op allerlei manieren dienstbaar zijn aan de nood die we in veel gemeentes proeven. Die nood is groot en levensecht. Het voelt ook als een voorrecht, maar ook als een verantwoordelijkheid en als een urgentie, om als predikant vrijgesteld te worden en me daaraan met overgave te kunnen wijden.

 Ds. Kees van Ekristerug naar Home

A- A A+

Agenda

Sunday 25 August
ds. N. de Boo

Sunday 25 August
ds. R. de Koning Gans

Sunday 1 September
ds.R. van Laar

Sunday 1 September
ds. C. van Dam

Sunday 1 September
Praise & Prayer

Kerkdiensten

Zie het rooster
Beluister onze kerkdiensten


Bethelnieuws

Verschenen edities

Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


logo WSZ


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten