Nieuws

Homepage Bethel Zeist

×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/u14105p50126/domains/bethelzeist.nl/public_html/images/bethel/fotoserie/Gemeenteweekend 2019
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/bethel/fotoserie/Gemeenteweekend 2019

31-05-2019

{gallery}Gemeenteweekend 2019{/gallery}

Vreemde vogels op het Zwaluwnest in Ter AarVerslagje gemeenteweekend - mei 2019
Ruim twee weken geleden alweer, dat we op weg gingen naar het Zwaluwnest in Ter Aar voor een weekendje weg met zo’n 80 gemeenteleden. Op zaterdag sloten nog eens 40 daggasten extra aan!
Het thema voor dit weekend was Vreemde Vogels… centraal stond hierbij de vraag: keren wij God/ de kerk de rug toe of blijven wij? Wij, een verzameling rugzakkers, of zo je wilt, een bonte verzameling vogels. Wij noemen die verzameling een gemeenschap. Een bont gezelschap. Wij strijken neer bij elkaar, en zijn met elkaar op doorreis. Ds. Barbara Lamain heeft ons op zaterdagmorgen prachtig meegenomen in deze vragen.

En waarom blijven wij samenkomen? Omdat wij ons samen uitstrekken naar iets dat ons verstand en gevoel te boven gaat: we strekken ons uit naar God. Daarom komen wij samen. En blijven wij in Gods goedheid.

God vraagt ons ook om stil te zijn en te kijken: 'Kijk naar de vogels in het veld, zij zaaien niet en oogsten niet, het is onze Hemelse Vader die ons voedt.' Dat gaat dwars tegen onze maakbare ik in. Wij zijn dus niet zo vreemd, het is vreemder om je eigen grote verhaal te willen maken. De kinderen hebben bij hun eigen kinderprogramma, verzorgd door een vijftal tieners, deze hoopvolle boodschap ook mogen horen.

En wat hebben we genoten! De omgeving van de accommodatie bood volop gelegenheid voor buiten zijn & slootjespringen ;-). We mochten genieten van een top sport- en spelprogramma, opwekkende (kids)praise, heerlijke maaltijden, kampvuur, en een hartelijke ontvangst in de Adventskerk in Alphen a/d Rijn. De zondag is tot slot feestelijk afgesloten met ‘Just Dance’.
A- A A+

Agenda

Sunday 12 July
Ds W.G. Sonnenberg

Sunday 12 July
Ds H.F. Klok

Sunday 19 July
Ds Z. de Graaf

Sunday 19 July
Ds H.A. Juffer

Sunday 26 July
Ds W.G. Sonnenberg

Kerkdiensten

Zie het rooster
Beluister onze kerkdiensten


Bethelnieuws

Verschenen edities

Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


logo WSZ


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten