Nieuws

Homepage Bethel Zeist

21-06-2019

Onze wijkpredikant, Kees van Ekris, die met ingang van 1 juli zal  zijn taken als predikant van de wijkgemeente Bethel zal beëindigen schrijft :

Laatste dingen
Deze week begint mijn laatste reguliere week. Ik heb deze periode sowieso veel 'laatste dingen': laatste Opgang, laatste doopdienst, laatste ministerie met collega's, laatste moderamen bij mij thuis, laatste consistorie-vergadering met de ouderlingen, laatste gesprekken, laatste trouwdienst, laatste avondmaalsviering.

Bijzondere periode.
Je deelt herinneringen, je treurt soms stilletjes om iets dat voorbijgaat, je bent dankbaar voor iets dat gebeurde, je beseft ook de dingen die niet gelukt zijn of die beter of anders hadden gekund. Ondertussen gaat het gewone werk door, vraagt de Wittenberg en de IZB/Areopagus al veel aandacht, en worden verhuisdozen al gevuld. In al deze dingen besef ik me goed: dit is echt een afscheid als gemeentepredikant in de Bethel.
Na de zomer ben ik niet meer beschikbaar voor verzoeken of vragen vanuit de Bethel.
Samen met de kerkenraad zijn we daar eensgezind in: er komt nu ruimte voor een nieuwe predikant, de gemeente gaat zich daar samen op richten, en ik ga me richten op andere roepingen: de Wittenberg, Areopagus/IZB, trainingen en seminars over mijn proefschrift en vooral ook: het gezins- en familieleven. Dat zal allemaal aandacht genoeg vragen, en ik zie ernaar uit me daaraan te geven.
De komende weken zal ik nog verschillende keren preken. Vandaag lukte het om de opengevallen preekbeurt over te nemen, volgende week vieren we avondmaal, en de zondag daarop is er het afscheid.
De 21e juli preek ik als gastpredikant, omdat het op zo korte termijn op zo'n moeilijke datum bijna niet te doen is nog een vervanger te vinden.
Nu ja, zo bewegen we ons naar het afscheid. Ik zie ernaar uit als een geestelijk moment.
Een moment om God te danken: voor wekelijkse kracht, voor een gemeente waar ik me door gedragen heb geweten, voor inzichten en inspiratie, voor het samen delen van verdriet en hoop.
Ook een geestelijk moment om dat wat niet lukte en wat niet goed was te erkennen en te vragen of God dat onvolkomene wil laten verwaaien.
Het zou mijn niet verbazen als we in de afscheidsdienst LdK 242.6 zingen, over 'stukwerk is ons pogen', en 'vul aan wat ons ontbreekt'.

Groet, Kees van Ekris

A- A A+

Agenda

Sunday 21 July
ds C.M.A. van Ekris

Sunday 21 July
ds H.E. Dankers

Sunday 28 July
Dr F.G. Immink

Sunday 28 July
ds. I. Hoornaar

Sunday 4 August
ds. N. de Boo

Kerkdiensten

Zie het rooster
Beluister onze kerkdiensten


Bethelnieuws

Verschenen edities

Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


logo WSZ


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten