Nieuws

Homepage Bethel Zeist

26-06-2020

Exodus 33:12-23 en 40:34-38

Mozes en Israël zien de HEER

 Mozes vindt het moeilijk te geloven dat hij door God uitgekozen is om het volk te leiden. Het is zwaar, omdat het volk soms zo ondankbaar, zonder vertrouwen en zonder respect voor de HEER leeft. Het is zwaar omdat Gods prachtige beloften zo onzeker lijken. Als hij Gods majesteit zou mogen zien, zou Mozes weten dat de HEER er is. De HEER komt hem tegemoet. Gods gezicht kan Mozes niet zien. Door de heiligheid ervan zou hij sterven. Mozes mag wel zijn Heer van achteren zien.

Niet veel later wordt de tabernakel ingewijd. Dan zien Mozes en de rest van het volk Gods majesteit. Een wolk vult de tempel. Mozes kan niet meer daarin binnengaan. Er is geen ruimte meer. De HEER is daar en dan is het vol.

Gods majesteit is te groot voor ons; wij kunnen Gods heilig licht niet verdragen. Toch kunnen mensen God wel herkennen. Jezus zegt dat je in Hem God de Vader kunt zien. Je herkent zijn liefde, zijn trouw en zijn vergeving in wat Jezus zegt en doet.

Verwerking 1 onder- en middenbouw     Verwerking 2 onder- en middenbouw    Verwerking 1 bovenbouw   Verwerking 2 bovenbouw

Filmpje ? Ga naar

 

terug naar Home

A- A A+

Agenda

Sunday 5 July
ds. N. de Boo

Sunday 5 July
Ds H.S. Mosterd

Sunday 12 July
Ds W.G. Sonnenberg

Sunday 12 July
Ds H.F. Klok

Sunday 19 July
Ds Z. de Graaf

Kerkdiensten

Zie het rooster
Beluister onze kerkdiensten


Bethelnieuws

Verschenen edities

Nieuws

Bekijk hier het overzicht


Activiteiten


logo WSZ


Foto's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Open Gemeente zonder tekst Bethel Zeist open naar God, naar elkaar en naar buiten