Veilige kerk

De wijkgemeente Bethel wil een veilige kerk zijn

Als gemeente van Christus hebben wij de opdracht gekregen onze Here God lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf. Jezus zegt in Mattheus 7 vers 12 ook “Behandel anderen dus steeds zoals je zou willen dat ze jullie behandelen. Dat is het hart van de Wet en de Profeten”.

Deze opdracht van Jezus geldt op alle terreinen van het leven, binnen en buiten de kerk. Daarom heeft de kerkenraad een Gedragscode opgesteld die leidraad is voor hoe wij als gemeente met elkaar om willen gaan. Ook is besloten dat iedereen die in onze wijkgemeente werkt met kinderen, jeugd en ouderen en alle kerkenraadsleden een VOG (gericht op de taak die men verricht) moet hebben, niet als motie van wantrouwen maar juist in het kader van zorgvuldigheid.

Ondanks alles kan het toch zijn dat je je als gemeentelid onveilig voelt en iemand ongewenst over jouw grenzen heengaat. Wat kun je dan?

Of wanneer je signalen hebt opgevangen dat er grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt of heeft plaatsgevonden?

Vertrouwenspersonen

Als wijkgemeente Bethel hebben we ervoor gekozen twee gemeenteleden als vertrouwenspersonen aan te stellen. Bij (één van) hen kan men terecht met vragen en klachten en zij kunnen de betrokkene verder helpen. Omdat deze vertrouwenspersonen volstrekt onafhankelijk zijn maar wel bekend, kan dit de drempel om de stap te zetten als men zich niet correct bejegend voelt of als op een andere manier grenzen zijn overschreden verlagen. Maar, het staat iemand ook vrij zich tot één van de twee vertrouwenspersonen van de PKN Zeist te wenden. De vertrouwenspersonen van onze wijkgemeente zijn Jaco Lekkerkerker en Judith Smit. De contactgegevens vind je naast of onder deze tekst.

De samenvatting van de Gedragscode vindt u hier en de integrale tekst van de Gedragscode hier.

Jaco Lekkerkerker
Jaco Lekkerkerker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 28612331
Judith Smit
Judith Smit
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 45233735
Open Gemeente zonder tekst

 Bethel Zeist

 open naar God,

 naar elkaar

 en naar buiten